Studerende fortæller

Henrik Vestergaard Andersen: "Jeg plejer at beskrive energiteknologen som en schweizerkniv. Energiteknologen kan arbejde med stort set alle fagområder inden for byggeri og industri. Bredden giver fordele i discipliner som fx ledelse, bæredygtighed og commissioning."

Hvorfor har du valgt at læse til energiteknolog?

Jeg valgte energiteknologuddannelsen, fordi jeg finder teknologi og naturvidenskab interessant. Den interesse kan naturligvis opfyldes på mange forskellige studier, men den endelige beslutning blev taget, fordi energiteknologen beskæftiger sig med samtlige fagområder som et moderne byggeri indeholder. Den brede vifte var tiltrækkende, fordi det gav mig muligheden for at finde det område, der var mest interessant, samtidigt med at jeg fik et teknisk overblik over hele byggeprocessen.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Min drøm er at arbejde i et rådgivende ingeniørfirma. Jeg vil deltage i projekterings- og opførelsesfasen. Min præcise rolle i projektgrupper, som den type firmaer typisk arbejder i, ved jeg endnu ikke, men dette studie giver mig mange muligheder. Lige nu har jeg mest interesse for ventilation og bæredygtighed.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Tværfaglighed. Både mellem de tekniske fagområder og mellem studerende fra forskellige baggrunde.
  • Bæredygtighed. Vi har stor fokus på hvilken indflydelse vores beslutninger har på miljøet, brugerne og økonomien.  
  • Cases. Vi arbejder oftest med problemer og eksempler fra det virkelige liv.

Nævn tre ting, der har udfordret dig

  • På grund af de mange fagområder kan det sommetider være svært at se helhederne, hvad der er relevant i et givent problem, og hvordan de påvirker hinanden.
  • Dele af uddannelsen foregår på engelsk.
  • Uddannelsen er ny og det betyder, at uddannelsens struktur endnu ikke er fuldstændig fastlagt.

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Jeg har fået en følelse af at være på den rigtige vej i mit liv, hvilket har givet mig en ro i dagligdagen.

Jeg har mødt og lært en masse nye og spændende mennesker at kende. Disse mennesker har udfordret mig i min forståelse af stort set alt.

Hvordan er studiemiljøet?

Sammenholdet mellem de studerende er fantastisk. Det er både afslappet, humoristisk og seriøst. Alle er villige til at hjælpe, hvis der er behov for det.

Energi- og miljøuddannelserne, som energiteknologuddannelsen er under, holder til i nybyggede lokaler. Grupperum og fælles arealer er moderne og tilgængelige. Kantinen er udmærket, specielt om fredagen, hvor der serveres brunch.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Jeg plejer at beskrive energiteknologen som en schweizerkniv. Energiteknologen kan arbejde med stort set alle fagområder inden for byggeri og industri. Den brede vifte betyder selvfølgelig, at energiteknologen ikke er ekspert på nogen af disse fagområder. Bredden giver dog fordele i discipliner som fx ledelse, bæredygtighed og commissioning.

Energiteknologuddannelsen er en uddannelse i fremtiden, hvor man får muligheden for at arbejde med de nyeste teorier og teknologier indenfor energioptimering.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer energiteknologi?

Uddannelsen er ret ukendt, men alle kender vores klimaudfordringer og behovet for at anvende vores ressourcer på en intelligent måde. Generelt bliver jeg mødt med kommentarer som: ”Det lyder spændende!”, ”Det er da en uddannelse med fremtid i!” og ”Det bliver ikke svært at finde et godt job!”

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Et åbent sind, studiet tiltrækker meget forskellige mennesker

En nogenlunde computer som kan klare simuleringsprogrammerne

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Som en del af vores første projekt skulle vi finde ud af, hvor meget tykkere vi skulle lave en ydervæg på et hus. Vi regnede på det og diskuterede på tværs af grupperne med det formål at finde den perfekte tykkelse. Efter et par dage afbryder en studerende med håndværkerbaggrund og siger: ”De isoleringsprodukter, der findes på markedet, har jo alle en ens tykkelse”. Vores diskussion stoppede omgående.