Vil du hjælpe mennesker med at kunne være aktive i deres hverdagsliv, arbejdsliv og som deltagere i samfundet?

Som ergoterapeut bliver du specialist i aktivitet og deltagelse. Du hjælper mennesker i alle aldre. Det kan være borgere, der har fået en hjerneblødning og skal lære at klare sig selv igen, psykisk syge, der har brug for støtte i dagligdagen eller ansatte, der skal lære hensigtsmæssige arbejdsstillinger.

På uddannelsen får du viden om ergoterapeutiske teorier om samspillet mellem mennesker, aktiviteter og omgivelser og lærer at anvende undersøgelsesredskaber. Desuden får du viden om fysiske og psykiske sygdomme, pædagogik, psykologi, sociologi, anatomi og fysiologi, it og kommunikation samt ledelse.

Med en ergoterapeutuddannelse kan du arbejde inden for mange områder. Det kan være i en kommune, på specialinstitutioner for børn eller voksne, på sygehuse, i private virksomheder, på uddannelsessteder med forskning og udvikling eller som selvstændig.

UCN-adresse
Aalborg: Selma Lagerløfs Vej 2

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

Ca. 1/5 af din studietid

Studiestart

September og februar

Studievejleder

Marie Bangsgaard Bang
Studievejleder

Tlf. 72 69 10 89
mbb@ucn.dk

Træffes onsdag kl. 09.00-12.00                                

Har du spørgsmål?

Før du søger ind, er det en god idé at sætte dig grundigt ind i adgangskravene og vilkårene for optagelse. Få mere at vide om uddannelsen ved vores studievejledere. En samtale med en studievejleder kan være godt givet ud, hvis du er i tvivl om valg af uddannelse, om adgangskrav og ansøgning – f.eks. om du skal søge via kvote 1 eller kvote 2. Bemærk i øvrigt at du tilbydes en optagelsessamtale, når du søger i kvote 2.

"På ergoterapeutuddannelsen har jeg fået evnen til at træde ind i fremmede menneskers hjem, egentligt også deres liv, lytte til deres fortællinger og herefter kunne rumme disse fortællinger og gøre en indsats for at forbedre deres tilværelse."

Morten Knap

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så har du mange muligheder med en uddannelse til ergoterapeut på UCN.

Få sparring hos en studievejleder og få svar på dine spørgsmål.

Find ud af hvornår og hvordan du kan søge ind på din drømmeuddannelse.

Kom til åbent hus - oplev studiemiljøet og kom lidt tættere på.

Følg os på Facebook

Erhvervskontakt:

Få hjælp af studerende til forbedringer af arbejdsmiljøet i din virksomhed

Kontakt Housing Enabler og få rådgivning om boligers tilgængelighed

Tilmeld dig vores Alumnenetværk

Læs om ergoterapeutuddannelsens træningslejlighed