Vil du hjælpe mennesker med at kunne være aktive i deres hverdagsliv, arbejdsliv og som deltagere i samfundet?

Som ergoterapeut bliver du specialist i aktivitet og deltagelse. Du hjælper mennesker i alle aldre. Det kan være borgere, der har fået en hjerneblødning og skal lære at klare sig selv igen, psykisk syge, der har brug for støtte i dagligdagen eller ansatte, der skal lære hensigtsmæssige arbejdsstillinger.

På uddannelsen får du viden om ergoterapeutiske teorier om samspillet mellem mennesker, aktiviteter og omgivelser og lærer at anvende undersøgelsesredskaber. Desuden får du viden om fysiske og psykiske sygdomme, pædagogik, psykologi, sociologi, anatomi og fysiologi, it og kommunikation samt ledelse.

Med en ergoterapeutuddannelse kan du arbejde inden for mange områder. Det kan være i en kommune, på specialinstitutioner for børn eller voksne, på sygehuse, i private virksomheder, på uddannelsessteder med forskning og udvikling eller som selvstændig.

UCN-adresse
Aalborg: Selma Lagerløfs Vej 2

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

28 uger

Studiestart

September og februar


Har du spørgsmål?

Før du søger ind, er det en god idé at sætte dig grundigt ind i adgangskravene og vilkårene for optagelse. Få mere at vide om uddannelsen ved vores studievejledere. En samtale med en studievejleder kan være godt givet ud, hvis du er i tvivl om valg af uddannelse, om adgangskrav og ansøgning – f.eks. om du skal søge via kvote 1 eller kvote 2. Bemærk i øvrigt at du tilbydes en optagelsessamtale, når du søger i kvote 2.

Læs om optagelse

En studerende fortæller

"På ergoterapeutuddannelsen har jeg fået evnen til at træde ind i fremmede menneskers hjem, egentligt også deres liv, lytte til deres fortællinger og herefter kunne rumme disse fortællinger og gøre en indsats for at forbedre deres tilværelse."

Morten Knap

Læs interview

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så har du mange muligheder med en uddannelse til ergoterapeut på UCN.

Studievejledning

Marie Bangsgaard Bang
Studievejleder

Tlf. 72 69 10 89
mbb@ucn.dk

Træffes onsdag kl. 09.00-12.00