Bliv ergoterapeut og hjælp andre med at hjælpe sig selv.

Du står ud af sengen, går i bad, tager tøj på og spiser morgenmad. Det er hverdagsaktiviteter, som de fleste af os tager for givet og ikke tænker videre over. Som ergoterapeut hjælper du mennesker, for hvem hverdagsaktiviteter er blevet en udfordring, med igen at være aktive og deltagende i deres hverdags- og arbejdsliv.

Ergoterapeuten er ekspert i at finde løsninger

For et menneske, der er blevet ramt af en hjerneblødning, kan selv de mest almindelige hverdagsaktiviteter være en stor udfordring, og det er her, ergoterapeuten kommer ind i billedet. En ergoterapeut er ekspert i at gøre mennesker med forskellige problemer så selvhjulpne som muligt ved at se det enkelte menneskes udfordringer.

Løsningerne kan være mange

Måske er det indretningen i hjemmet, der skal ændres, måske er det nye redskaber eller måder at bevæge kroppen, der skal til, eller det kan være hjælpemidler på arbejdspladsen, der er nødvendige. Som ergoterapeut skræddersyer du de bedste løsninger og vejledning til det enkelte menneske.

Læs mere og blive klogere

Bliv klogere på indholdet i uddannelsen, læs om hvad uddannelsen kræver af dig eller om job- og karrieremuligheder efter studiet.
 

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

28 uger

Studiestart

September og februar
Følg hverdagen på studiet


"På uddannelsen til ergoterapeut har jeg fået evnen til at træde ind i fremmede menneskers hjem, egentligt også deres liv, lytte til deres fortællinger og herefter kunne rumme disse fortællinger og gøre en indsats for at forbedre deres tilværelse."


Morten Knap
Tidligere studerende

Studievejledning

Marie Bangsgaard Bang
Studievejleder

Tlf. 72 69 10 89
mbb@ucn.dk

Træffes onsdag kl. 09.00-12.00