Jeg går glad på arbejde hver dag

Ergoterapeut Marie Schrøder Nørgaard fortæller:

Marie Schrøder Nørgaard har tabt sit hjerte til ergoterapien. Hun brænder for at hjælpe folk til at klare de basale ting i deres hverdagsliv, og arbejdet skaber også masser af glæde i hendes eget liv. 

Dagen i dag er en milepæl for Margrethe Topholm. Hun fik en blodprop i hjernen for knap fire måneder siden, men hun har klaret de seneste måneders genoptræning så godt, at hun nu kan sige farvel og tak til ergoterapeut Marie Schrøder Nørgaard.

”Det er superlækkert at se den udvikling, som folk går igennem og at opleve, at de opnår de mål, som de har sat sig. Det er hele essensen i, hvorfor jeg er glad for at stå op og gå på arbejde hver morgen. Jeg brænder for at hjælpe folk videre med deres hverdagsliv, så de kan klare de basale ting, som vi andre, der er raske, ikke skænker en tanke, men som er så vigtige at kunne: At tage et bad, at klæde sig på, spise, lave mad, handle ind osv.” siger Marie Schrøder Nørgaard, der er ergoterapeut i Jammerbugt Kommune. Hun er 26 år og blev færdiguddannet for halvandet år siden.

Et tæt samarbejde

Marie Schrøder Nørgaard kendte egentlig ikke noget til ergoterapi, men hun blev straks tændt på uddannelsen, da hun læste om den, og i dag er hun lykkelig for, at hun gik i gang med uddannelsen:

”Jeg har bare valgt helt rigtigt. Det gode ved ergoterapi er, at vi i samarbejde med borgerne skaber forbedringer i deres liv og giver dem mere livskvalitet og mod på livet. Vi befaler ikke, hvad de skal genoptræne, men tager udgangspunkt i det enkelte menneskes vaner, værdier og interesser. Derudfra skaber vi et samarbejde omkring nogle aktiviteter, som kan bringe dem videre med dagligdagen,” siger Marie Schrøder Nørgaard og fortsætter:

”Lige nu træner jeg meget hænder, underarme, ansigt, mund og svælg hos folk, der har fået et brud, der har sclerose eller har fået en blodprop eller hjerneblødning. Men ergoterapi er utroligt alsidigt, og du kan også arbejde med arbejdsmiljø, børn, hjælpemidler eller i socialpsykiatrien,” siger hun.