Studieophold i udlandet

Ergoterapeutuddannelsen er et studie med mange muligheder for at tone uddannelsen internationalt 

Som ergoterapeutstuderende har du mulighed for både at komme afsted på studieophold i udlandet på teoretiske forløb, samt i praktik både i Europa og andre steder i verden.

Der er flere og flere ergoterapeutstuderende som vælger at rejse ud og se verden med deres faglighed for øje, f.eks. på et stort rehabiliteringscenter i de Østrigske Alper, eller på et hospital på Zanzibar hvor man genoptræner børn med mange forskellige sygdomme og handicaps.

Vores erfaring er, at de studerende der rejser ud kommer hjem rigere på sociale, kulturelle og faglige oplevelser som de kan have glæde af i deres videre uddannelse og i deres fremtidige fag som ergoterapeuter.

Du kan komme på studieophold i udlandet på 5., 6. og 7. semester. Perioderne kan kombineres med teoretisk undervisning. Derudover kan der planlægges individuelle ophold.

Vi har en international koordinator som allerede fra starten af uddannelsen er klar til at vejlede dig i forhold til hvilke muligheder du har for udlandsophold.

Fokus på internationale muligheder

I de kommende år vil der generelt være fokus på, at kommende ergoterapeuter skal møde det internationale og interkulturelle herhjemme på vores egen uddannelse i form af tekster på engelsk, gæstelærere fra andre lande samt mulighed for at til vælge internationale undervisningsforløb.

Rejsebreve til inspiration

Under de studerendes studieophold i udlandet, skriver de rejsebreve eller laver videoer, hvor de fortæller om deres oplevelser.

Studieophold i Californien


Rejsebrev fra Moshi, Tanzania

"Den største umiddelbare udvikling hos børnene så vi efter sansestimuli. Børnene blev mere rolige, de var ikke så voldsomme overfor hinanden og de kunne tage del i fælleslege uden at være forstyrrende for de andre børn.

Børnenes adfærd var et af de områder, hvor vi kunne se, at vi virkelig gjorde en forskel her og nu med stimulationen."

Celine Rauff Johansen og Camilla Søndergaard Nielsen
Ergoterapeutstuderende, modul 13

Læs rejsebrev

International koordinator

Inge Lange
International koordinator

Tlf.: 72 69 09 29
inl@ucn.dk