Tag første skridt mod en uddannelse og et job i Danmark

Som indvandrer eller flygtning kan det være svært at få fodfæste i Danmark, når f.eks. jobfunktioner og uddannelser er anderledes og varetages på en anden måde, end du kender det. UCN’s forberedelseskursus for indvandrere og flygtninge (også kaldet FIF) kan være et godt og vigtigt skridt:

1. Du lærer dansk på niveau med Studieprøven
– og lever op til UCN’s sprogkrav

En stor del af FIF er et danskkursus på et meget højt niveau (C1). Med et FIF-bevis vil du derfor leve op til det sprogkrav, der er for at kunne søge optagelse på alle UCN's uddannelser. Det høje niveau vil også gøre det nemmere for dig at søge job i Danmark.

2. Du bliver klædt på til uddannelse og job i Danmark

På FIF får du fag, der lærer dig om alle nuancerne i dansk kultur og arbejdsliv. Du får også studiekompetencer og vejledning. Bagefter kan du gennemføre UCN's uddannelser på lige vilkår med andre - og langt bedre begå dig professionelt i Danmark.

3. Du får et kursusbevis, fx til en kvote 2-ansøgning

Hvis du drømmer om at læse til pædagog eller lærer på UCN, kan du bruge et FIF-bevis som del af din kvote 2-ansøgning. Uanset hvad du tænker om fremtiden, så er studiekompetencer og alt andet du lærer på kurset, noget du kan bruge bredt. Tag en snak med vores vejledere om, hvordan du kan bruge kurset henimod det, du gerne vil eller læs mere på siden - en fremtid med FIF.

4. Du får en identitet som studerende

På FIF får du en faglig og social tilknytning. Du får igen et sted, hvor du kan bidrage med alt det, du kan og ved - og du bliver del af et hold, hvor vi inspirerer hinanden og oplever et stærkt fællesskab. Vi gør meget ud af at skabe en positiv hverdag fyldt med sjov og glæde.

Varighed

1 år

Sted

Hjørring
Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

2 måneder

Studiestart

September

Studievejledning

Charlotte Overby
Koordinator
i Hjørring
Tlf. 72 69 05 69
cov@ucn.dk
Anna Ørnemose Rasmussen
Koordinator
i Aalborg
Tlf. 72 69 05 08
aor@ucn.dk