Hvad kræver uddannelsen?

Få svar på, hvad det kræver af tid, egenskaber og udgifter for at komme godt igennem studiet og blive en god financial controller.

Uddannelsen til financial controller kræver, at du er indstillet på at samarbejde og bruge meget tid på studiet. Det er en kort uddannelse og tempoet er højt. Du skal have interesse for Excel og tal, men også være indstillet på, at du skal tale med andre mennesker og lære at formidle dine resultater på en let og overskuelig måde.

Er du til tal og Excel?

På uddannelsen kommer du til at bruge meget tid på at arbejde i Excel. Du kommer til at lave regnskaber og analysere tal. Du lærer at have en struktureret tilgang til regnskaber og budgetter.

Du skal formidle økonomiske budskaber klart

Det er ikke nok kun at kunne lave korrekte regnskaber og budgetter i Excel. Nogle gange får du også brug for at tale med andre mennesker og formidle dine resultater. Det kan være til dine kunder eller til andre i den virksomhed, hvori du er ansat. Her er det vigtigt at kunne forklare dine resultater i et sprog, som mennesker, der ikke har samme kendskab til økonomi og tal, forstår.

Gruppearbejde giver dig fordele  

Meget af din studietid vil foregå i grupper. Hvis ikke du har erfaring med gruppearbejde, kommer du i den grad til at øve dig på det. I gruppearbejdet lærer du blandt andet at forstå og samarbejde med mennesker, som tænker anderledes end dig. Det bliver din fordel, når du kommer i job, hvor du vil komme i kontakt med mange forskellige mennesker.

Uddannelsen er et fuldtidsstudie  

Som udgangspunkt kan du forvente at være på UCN kl. 8.30-15.30 alle hverdage, men det kan dog sagtens variere. Særligt i begyndelsen af uddannelsen kræver det, at du er meget til stede. Her vil du modtage undervisning, få vejledning, lave øvelser, arbejde alene eller bruge tid på gruppeprojekter. Dine undervisere forventer, at du har forberedt dig, og derfor kan du også forvente hjemmearbejde til alle lektioner.  

Der er udgifter til bøger og udstyr 

Du får brug for bøger i løbet af studiet og skal regne med en udgift på ca. 1500 kr. pr. semester, men det kan variere. Udgifterne til bøger kan dog holdes nede ved at købe brugte bøger eller læse noget af materialet digitalt. Derudover får du brug for en bærbar computer. Office-pakken med Excel bliver gjort tilgængelig for dig gratis under dit studie.

Studievejledning

Camilla Lehmann Mortensen
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
calm@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Stine Aagaard Johansen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 14 66
siba@ucn.dk