Fra teori til praksis

"Man kan gå mange veje, og man kan mange forskellige ting med uddannelsen".

Patricia Menne, 25, startede på financial controller-uddannelsen i september 2012. Før hun startede på uddannelsen kom hun fra en sproglig linje på Frederikshavn Gymnasium. Gennem gymnasietiden fandt hun dog ud af, at hendes stærke side var matematik, så hun ønskede at gå en anden retning og udfordre sig selv inden for økonomi.

Jeg valgte uddannelsen ud fra, at det var det, jeg fandt interessant, og fordi jeg gerne ville i lære, når jeg var færdig, så jeg kunne få det praktiske aspekt med. Jeg ville rigtig gerne prøve det praktiske og prøve mig selv af, så jeg kunne få bekræftet, hvad det var, jeg skulle arbejde med, fortæller hun.

Patricia var før studiestart bange for, at hun ville komme til at ”halte efter” de studerende med en HHX-uddannelse. Men det kom hun ikke til. Underviserne hjalp til med at få alle med og komme hele vejen rundt – på trods af forskellige fagligheder.

For Patricia var det vigtigt, at uddannelsen havde indlagt praktik. Praktikken blev da også springbrættet for hendes nuværende arbejde hos BDO:

Jeg synes helt klart, at praktikperioden er vigtig. Både for én selv, at man kommer ud og snuse, men det er også en god måde for virksomheden at se potentielle nye ansatte an. I mit tilfælde fik BDO øjnene op for mig, så praktikken blev et springbræt for mit kommende arbejde. Gennem praktikken kunne jeg se BDO an, og de kunne se mig an allerede inden elevforløbet.

En anden ting, som Patricia vægtede højt ved uddannelsen, var de brede anvendelsesmuligheder. Selvom uddannelsen er centreret omkring økonomi, er der mange forskellige jobmuligheder: fx at starte egen virksomhed, få job i en økonomiafdeling eller i revisionsbranchen.

Man kan gå mange veje, og man kan mange forskellige ting med uddannelsen. Jeg har fået nogle gode teoretiske redskaber med fra uddannelsen, og nu skal det så omsættes i praksis. Jeg har generelt lært tingene hurtigere, end dem, der ikke har haft det teoretiske først. Det har gjort mit daglige arbejde meget lettere, fortæller hun.

I jobbet som revisorassistent hos BDO sidder Patricia med mange forskellige opgaver: bogføring, løn, regnskab, revision og kunderådgivning. I fremtiden ønsker hun at videreuddanne sig inden for feltet.

Om fem år håber jeg, at jeg er der, hvor jeg er nu, og at jeg har færdiggjort min HD. Måske er jeg i gang med kandidatuddannelsen i revision, da det tager omkring fem år. Jeg er rigtig glad for mit job og synes det er spændende hver dag, afslutter hun.

Faglig studievejleder

Anders Bønnelykke Jensen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 14 34
abj@ucn.dk

Skriv dig op, og bliv mindet om åbent hus og events.

Kom til åbent hus - oplev studiemiljøet og kom lidt tættere på.

Financial controller-uddannelsen

Find ud af hvornår og hvordan du kan søge ind på din drømmeuddannelse.

Få sparring hos en studievejleder og få svar på dine spørgsmål.