Hvad kræver uddannelsen?

Få svar på, hvad det kræver af tid, egenskaber og udgifter for at komme godt igennem studiet og blive en god finansøkonom. 

Uddannelsen til finansøkonom kræver, at du er indstillet på at samarbejde og bruge meget tid på studiet. Det er en kort uddannelse og tempoet er højt. Du skal derfor forberede dig på intensiv læring i de to år, den varer. 

Er du til Excel-ark og salg?  

Du skal kunne lide at nørde med tal i Excel og regne på investeringer og finansieringer. Men du skal ikke sidde ved computeren hele tiden. Du skal også lære, hvordan du laver et godt salg. Her er det vigtigt, at du kan aflæse dine kunder. På uddannelsen lærer du, hvordan du fremstår i en salgssituation, hvordan du taler med kunderne og får et salg i hus, som alle bliver tilfredse med.  

Gruppearbejde giver dig fordele  

Meget af din studietid vil foregå i grupper. Hvis ikke du har erfaring med gruppearbejde, kommer du i den grad til at øve dig på det. I gruppearbejdet lærer du blandt andet at forstå og samarbejde med mennesker, som tænker anderledes end dig. Det bliver din fordel, når du kommer i job, hvor du vil komme i kontakt med mange forskellige mennesker.

Uddannelsen er et fuldtidsstudie  

Som udgangspunkt kan du forvente at være på UCN kl. 8.30-15.30 alle hverdage, men det kan dog sagtens variere. Her vil du modtage undervisning, få vejledning, lave øvelser, arbejde alene eller bruge tid på gruppeprojekter. Dine undervisere forventer, at du har forberedt dig, og derfor kan du også forvente hjemmearbejde.  

Der er udgifter til bøger og udstyr 

Du får brug for bøger i løbet af studiet og skal regne med en udgift på ca. 1500 kr. pr. semester, men det kan variere. Udgifterne til bøger kan dog holdes nede ved at købe brugte bøger eller læse noget af materialet digitalt. Derudover får du brug for en bærbar computer. Office-pakken med Excel bliver gjort tilgængelig for dig gratis under dit studie.

To retninger skal have et fag i Århus 

Hvis du vælger retningen forsikring eller ejendomsadministration, vil undervisningen i et enkelt fag foregå i Aarhus. Det drejer sig om cirka 10-12 gange på 3. semester.

Studievejledning

Camilla Lehmann Mortensen
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
calm@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Sara Møller Nielsen
Faglig studievejleder Aalborg

Tlf. 72 69 14 30
smn@ucn.dk