Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som finansøkonom.

En finansøkonom kan f.eks. arbejde for banker, forsikringsselskaber, offentlige institutioner, revisorer, økonomiafdelinger, SKAT og ejendomsmæglere samt som ejendomsadministrator.

Hvad bliver du ansat som?

Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Kunderådgiver
  • Ejendomsadministrator
  • Revisormedhjælper eller trainee
  • Økonomikonsulent
  • Ejendomsmæglertrainee

Adgang til overbygninger på UCN

Når du er uddannet finansøkonom, har du adgang til en række overbygninger på UCN. Det betyder ikke, at du er sikker på at blive optaget på overbygningen, men blot at du opfylder adgangskravene for at blive optaget. Overbygningerne har et begrænset antal pladser.

På UCN er finansøkonomuddannelsen adgangsgivende til følgende overbygninger:

Det er også muligt at komme ind på disse overbygninger, du skal dog søge dispensation ved at få foretaget en forhåndsvurdering af andet adgangsgrundlag og benytte den i din ansøgning: 

Som finansøkonom opfylder du ikke direkte adgangskravene til ovenstående uddannelser, men du har kvalifikationer, som kan sidestilles med adgangsgrundlaget. Derfor har du mulighed for at søge om dispensation i form af en forhåndsvurdering af andet adgangsgrundlag. Læs mere om forhåndsvurdering af andet adgangsgrundlag. 

Merit til finansbachelor

Hvis du efter endt uddannelse ønsker at søge om optagelse på finansbachelor via optagelse.dk, kan du, hvis du bliver tilbudt en studieplads, få merit for nogle fag. Du kan læse mere i den nationale studieordning for finansbachelor. Find studieordningen for finansbachelor her.

Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn

UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.

Læs videre indenfor finansområdet

Følgende kurser kan tages som overbygning på financial controller, finansøkonom og finansbachelor.

Tag en overbygning i udlandet

Du kan vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.

Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner

Vi anbefaler, at du altid undersøger dine muligheder for videreuddannelse på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakter deres studievejleder, hvis du drømmer om at læse en bestemt overbygning. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos studievejledningen.

Med en uddannelse til finansøkonom har du også taget et skridt mod at kunne blive statsautoriseret revisor - se hvordan på modellen over uddannelsesvejene til statsautoriseret revisor.

Studievejledning

Camilla Lehmann Mortensen
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
calm@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Sara Møller Nielsen
Faglig studievejleder Aalborg

Tlf. 72 69 14 30
smn@ucn.dk