Finansøkonomuddannelsen banede vej til drømmejobbet

At valget faldt på finansøkonomuddannelsen var ikke tilfældigt...

Tom Dorf Kristensen, 27, startede på finansøkonomuddannelsen på UCN i 2014. Fra start havde Tom et ønske om at blive ejendomsmægler – et ønske, der var helt afklaret allerede før, han startede på uddannelsen. At valget faldt på finansøkonomuddannelsen var ikke tilfældigt. Tom var nemlig ude og opsøge adskillige ejendomsmæglere før han lagde sig fast på sit uddannelsesvalg.

Jeg var ude ved forskellig mæglere og spørge: Hvad leder i efter? Hvilken profil og hvilke kompetencer skal en kommende medarbejder hos jer have? Og de svarede primært finansøkonom. Så jeg traf mit valg ud fra det, fortæller han.

Det var dog ikke helt uden betænkeligheder, at Tom startede på uddannelsen. Han var forinden lidt spændt på, om det ville blive en udfordring, at han ville være et par år ældre end de andre studerende. Men det var langt fra et problem – det var nærmere en fordel, at han netop havde en smule erhvervserfaring og havde færdiggjort en uddannelse før.

Tom Kristensens studietid var da også rigtig god. De studerende fik lavet faglige profiler, og der blev oprettet studiegrupper, som kom til at betyde rigtig meget for Toms læring.

Studiegrupperne fungerede rigtig godt, både socialt og fagligt. Vi havde let ved mange ting, som andre uden studiegruppe baksede med. Det var en stor fordel, at vi kunne sparre med hinanden og få del i hinandens forskellige styrker, forklarer han.

Uddannelsens både praktiske og erhvervsrettede fokus har været meget motiverende for Tom. Det har gjort det lettere at se meningen med de opgaver, han blev stillet.

Jeg kan godt lide, at uddannelsen er målrettet mod erhvervslivet. De cases, man arbejder med, har relation til erhvervslivet, hvilket gør det både interessant og relevant at forholde sig til. Det har virket meget motiverende for mig, at jeg gennem uddannelsen har kunnet se formålet med de opgaver, vi er blevet stillet – velvidende, at jeg som uddannet finansøkonom har en attraktiv profil for erhvervslivet.

Tom Kristensen har da også netop fået det job, han drømte om, da han startede på finansøkonomuddannelsen. Han fik først en praktikplads hos EDC i Nørresundby, og nu har han fået en trainee-plads hos Poul Erik Bech på Vesterbro. Her får han lov til at lave mange forskellige opgaver. Det blev altså praktikken, der banede vejen for hans nuværende arbejde.

Jeg blev ansat efter praktikken og skrev min opgave imens. Jeg havde tre måneder i praktik, hvor jeg virkelig kunne mærke efter, om det var det her felt, jeg ville arbejde inden for. Gennem praktikken blev jeg kun bekræftet i, at det var det helt rigtige for mig, siger han.

Fremtiden ser da også lys ud for Tom Kristensen. Han er glad for sit arbejde hos EDC og brænder for faget. Måske vil han senere tage en diplomuddannelse i vurdering. Men lige nu er fokus på at fortsætte det arbejde, han er glad for:

Min målsætning er, at arbejde videre med det jeg gør nu. Jeg trives enormt godt og får lov til mange forskellige ting. Det er det her, der er spændende, og det her, jeg brænder for. Så det håber jeg, at jeg bliver ved med, afslutter han.

Studievejledning

Sara Møller Nielsen
Faglig studievejleder Aalborg

Tlf. 72 69 14 30
smn@ucn.dk