Uddannelsens indhold
Her kan du læse om fag, praktik og hvordan undervisningen foregår på finansøkonomuddannelsen.
Finansøkonomuddannelsen tager 2 år og forløber over fire semestre. På uddannelsen kan du specialisere dig specifikt imod forsikrings-, bank- og realkreditvirksomhed, ejendomshandel, ejendomsadministration, økonomistyring eller investering og finansiering.
På første semester får du en introduktion til de brancher, som finansøkonom retter sig imod. Derudover lærer du, hvordan man skriver et projekt på uddannelsen.
Fag på 1. semester (30 ects)
- Branchekendskab 5 ECTS
- Privatøkonomisk rådgivning 5 ECTS
- Erhvervs- og Finansjura 2,5 ECTS
- Erhvervsøkonomi 5 ECTS
- Metode 5 ECTS
- Salg I 5 ECTS
- Digital kommunikation 2,5 ECTS
På dit andet semester bygger fagene oven på den viden, du har fået på dit første semester.
Fag på 2. semester (30 ects)
- Privatøkonomisk rådgivning 5 ECTS
- Erhvervs- og Finansjura 5 ECTS
- Erhvervsøkonomi 5 ECTS
- Mikroøkonomi 5 ECTS
- Salg II 2,5 ECTS
- Statistik 5 ECTS
- Digital kommunikation 2,5 ECTS
På tredje semester skal du specialisere dig inden for en af følgende retninger:
- Forsikring
- Ejendomshandel
- Ejendomsadministration
- Revision
- Bank og realkredit
Fag på 3. semester (30 ects)
- Erhvervs- og Finansjura 2,5 ECTS
- Erhvervsøkonomi 5 ECTS
- Makroøkonomi 5 ECTS
- Intern og ekstern analyse 2,5 ECTS
- Valgfag 5 ECTS
- Brancheretning 10 ECTS
På dit sidste semester skal du i praktik, og i den forbindelse skal du udarbejde en praktikrapport. Derudover skal du skrive dit afsluttende eksamensprojekt, hvor du ofte vil arbejde sammen med en virksomhed.
4. semester (30 ects)
- Praktikrapport 15 ECTS
- Afsluttende eksamensprojekt 15 ECTS
Du vil arbejde tværfagligt
Flere af fagene strækker sig over flere semestre. Det betyder, at du løbende bygger viden oven på din eksisterende viden. Samtidig relaterer fagene sig til hinanden, og du vil derfor opleve, at noget du har lært i ét fag også kan bruges i andre fag. Du kommer også til at skrive tværfaglige projekter, hvor du trækker på viden fra flere af dine fag.
Praktik
På uddannelsen til finansøkonom skal du på 4. semester i praktik i 12 uger. Du har selv et stort ansvar i forbindelse med praktiksøgningsprocessen, men du kan få inspiration og møde virksomheder på "Karrieremesse UCN Finans", som er en praktikmessen, UCN afholder. I praktikken skal du afprøve din faglighed i praktiske sammenhænge samt tilegne dig ny viden inden for de forskellige dele af uddannelsen. Du skal udarbejde en skriftlig opgave i forbindelse med praktikken.
Få erfaring, netværk og et unikt indblik i din fremtid
Læs om de mange fordele ved praktikken på UCN
Samarbejde med erhvervslivet
Du kommer undervejs i studiet helt tæt på brancherne og får mulighed for at stifte bekendtskab med praksis ude i erhvervet.
Virksomheder kommer på besøg
Undervejs på studiet vil du opleve, at folk fra branchen kommer på besøg og laver gæsteforelæsninger. Du vil også komme på virksomhedsbesøg, hvor du vil få et indblik i de arbejdsopgaver, der kan vente dig i din praktik eller fremtidige arbejde. Derudover bliver der også arrangeret en branchedag, hvor repræsentanter fra forskellige brancher fortæller om deres hverdag.
Eksamensprojektet er en case fra virkeligheden
På 4. semester skal du skrive dit afsluttende eksamensprojekt. Det vil du typisk gøre i samarbejde med en virksomhed, hvor du kan arbejde med en praksisnær problemstilling.
Studieformer
På uddannelsen til finansøkonom foregår undervisningen på mange forskellige måder. Du vil opleve klassisk holdundervisning og gruppearbejde. Derudover bruges der også selvstudie, projektarbejde, case-arbejde og selvfølgelig praktik.
Meget arbejde foregår i projektgrupper
På 1. semester skal du skrive tre projekter i samarbejde med din gruppe. Du bliver fri for at bekymre dig om, hvem du skal i gruppe med på dette semester, for her bliver grupperne lavet af din underviser. På den måde lærer du mange af dine medstuderende at kende, og samtidig lærer du at samarbejde om et projekt.

God kommunikation er afgørende
UCN's læringstilgang
Hos UCN vil du møde mange forskellige læringsformer. Vi kombinerer teori med praksis og kalder det Refleksiv Praksislæring. Læs mere om UCNs læringstilgang.
Refleksiv Praksislæring på finansuddannelserne
Se filmen og hør hvordan du kommer til at arbejde med både teori og praksis på studiet, og hvordan det supplerer hinanden.
Studieliv
Uddannelsen ligger på Campus Hobrovej i Aalborg. På campus er alle UCN's business-uddannelser samlet under ét tag i hyggelige omgivelser. Læs mere om studielivet på Campus Hobrovej i Aalborg.
Studieophold i udlandet
Du har mulighed for at tage din praktik i udlandet. Du står selv for at finde et relevant praktiksted, mens du kan hente hjælp til det praktiske hos en international koordinator eller international afdeling.
Læs mere om muligheden for studieophold i udlandet gennem UCN:
Studieordning og officielle dokumenter
Her finder du officielle dokumenter som studieordningen, karaktergennemsnit fra de seneste år og studieaktivitetsmodellen for uddannelsen.