Gå til hoved indhold

Finansbachelor

En uddannelse på 3,5 år med fokus på erhvervsøkonomi, rådgivning, økonomistyring og finansjura.

Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og videreuddannelse som finansbachelor.

Dine arbejdsopgaver kommer an på den specialisering, som du vælger på uddannelsen. Du kan komme til at arbejde med en eller flere af følgende områder: finansiel rådgivning og salg, økonomistyring og revision, forsikrings- og pensionsrådgivning, ejendomshandel og ejendomsadministration.

Du kan tage et traineeforløb efter uddannelsen. Når du har gennemført forløbet, vil du typisk arbejde som f.eks. kunderådgiver, ejendomsadministrator eller økonomimedarbejder - eller læse videre til f.eks. ejendomsmægler eller bankrådgiver.

Få arbejde i forskellige stillinger og virksomheder

Du vil, afhængig af dit speciale, gøre karriere i eksempelvis banker, forsikringsselskaber, hos ejendomsmæglere, ejendomsadministratorer, revisionsselskaber eller i virksomheder med en økonomiafdeling. Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Trainee i pengeinstitut
  • Ejendomsadministratortrainee
  • Revisions-/økonomitrainee
  • Forsikrings- og pensionstrainee
  • Ejendomsmæglertrainee

Enkelte beskyttede erhvervstitler kræver supplerende kurser og erhvervserfaring. Det gælder eksempelvis assurandør eller ejendomsmægler.

Mød en færdiguddannet

Niels har læst til finansbachelor på UCN og arbejder i dag i Nordea

Videreuddannelse på kandidatniveau

Vi anbefaler altid, at du undersøger dine muligheder for videreuddannelse på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakter deres studievejleder. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos studievejledningen.

En professionsbachelor i finans er eksempelvis adgangsgivende til kandidatoverbygningen i It, kommunikation og organisation (AU).