Gå til hoved indhold

Finansbachelor

En uddannelse på 3,5 år med fokus på erhvervsøkonomi, rådgivning, økonomistyring og finansjura.
  • Professionsbachelor

  • 3,5 år

  • Aalborg

  • Studiestart i september

Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og videreuddannelse som finansbachelor.

Dine arbejdsopgaver kommer an på den specialisering, som du vælger på uddannelsen. Du kan komme til at arbejde med en eller flere af følgende områder: finansiel rådgivning og salg, økonomistyring og revision, forsikrings- og pensionsrådgivning, ejendomshandel og ejendomsadministration.

Du kan tage et traineeforløb efter uddannelsen. Når du har gennemført forløbet, vil du typisk arbejde som f.eks. kunderådgiver, ejendomsadministrator eller økonomimedarbejder - eller læse videre til f.eks. ejendomsmægler eller bankrådgiver.

Få arbejde i forskellige stillinger og virksomheder

Du vil, afhængig af dit speciale, gøre karriere i eksempelvis banker, forsikringsselskaber, hos ejendomsmæglere, ejendomsadministratorer, revisionsselskaber eller i virksomheder med en økonomiafdeling. Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Trainee i pengeinstitut
  • Ejendomsadministratortrainee
  • Revisions-/økonomitrainee
  • Forsikrings- og pensionstrainee
  • Ejendomsmæglertrainee

Enkelte beskyttede erhvervstitler kræver supplerende kurser og erhvervserfaring. Det gælder eksempelvis assurandør eller ejendomsmægler.

Mød en færdiguddannet

Niels har læst til finansbachelor på UCN og arbejder i dag i Nordea

Går du med iværksætter­drømme?

Start din egen virksomhed under studiet og bliv din egen arbejdsgiver.

På UCN får du inspiration, råd og hjælp til at udvikle dine egne forretningsidéer – uanset hvor langt du er i processen. Vores innovationsmiljø Next Step tilbyder flere forskellige forløb, som både kan følges online og i Innovationshuset i Aalborg.

Videreuddannelse på kandidatniveau

Vi anbefaler altid, at du undersøger dine muligheder på www.ug.dk og kontakter den pågældende kandidatuddannelse for at afklare dine muligheder. Du er også velkommen i studievejledningen på UCN.

En professionsbachelor i finans giver dig mulighed for at søge om optagelse på eksempelvis It, kommunikation og organisation (AU). Om du bliver optaget, afgøres altid af institutionen du søger hos.