Studerende fortæller

Filip Sørensen: "Jeg har valgt at tage en finansbachelor, fordi jeg fandt finanssektoren enormt spændende. Den er så mangeartet, og der er mange brancher man kan arbejde indenfor. Jeg er stadigvæk ikke sikker på, hvad jeg vil arbejde med, men uddannelsen giver mange muligheder."

Hvorfor har du valgt at læse til finansbachelor?

Jeg har valgt at tage en finansbachelor, fordi jeg fandt finanssektoren enormt spændende. Den er så mangeartet, og der er mange brancher man kan arbejde indenfor. Jeg er stadigvæk ikke sikker på, hvad jeg vil arbejde med, men uddannelsen giver mange muligheder.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg tror gerne, jeg vil være investeringsrådgiver, men jeg holder mulighederne åbne.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Refleksiv praksislæring. Man kan mærke, at undervisningen knytter sig til det virkelige liv. Jeg synes det er fedt, at man bliver rustet så godt til arbejdslivet.
  • Klasseundervisning. Jeg lærer bedst ved at sparre med andre. Så jeg får det maksimale ud af undervisningen ved at få lov til at være aktiv i timerne.
  • Praktikforløbet. Jeg er bange for at køre død i uddannelsen, hvis det udelukkende er teori. Så det er fedt at få lov til at komme ud og bruge den viden, man har fået med

Nævn tre ting, der har udfordret dig

  • Jeg har været god til at læse hurtigt. Men meget af læsematerialet, vi skal læse, er for kompliceret til bare at skimme. Man skal virkelig fordybe sig i det for at forstå det.
  • Gruppearbejde har aldrig været min stærke side, og det er der rigtigt meget af. Jeg er meget detaljeorienteret og har derfor svært ved at dele ansvar ud til andre.
  • Læsemængden er noget højere end i gymnasiet. Så ud over forståelsen har mængden været overraskende.

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Fordi det er klasseundervisning har jeg fået nogle rigtig gode kammerater. Vi har kun kendt hinanden i en måned, men vi bruger så meget tid sammen at det føles som om jeg har kendt dem i mange år. Jeg er ikke tvivl om at det er venskaber, der kommer til at holde for livet.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er overraskende godt. Der er indrettet mange kroge, hvor man kan læse i fred. Jeg foretrækker at lave aflevering eller læse på skolen frem for hjemme.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Hvis jeg skulle anbefale uddannelsen til andre vil jeg sige, at hvis du lærer bedst i klasseundervisning, hvor du får lov til at deltage aktivt, og hvor du fra starten kan se en mening med det, du lærer, så er uddannelsen noget for dig.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer finansbachelor?

Der er blandede meninger. Jeg synes stadig man kan mærke en mistillid til den finansielle sektor, men der er også mange der synes uddannelsen lyder vildt spændende.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Nysgerrighed. Man skal have en interesse i undervisningen og være opsøgende i forhold til læringen. Man kommer ikke sovende til det.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Jeg kommer fra København og er meget farverig og direkte i sproget. Meget af det jeg har sagt er blevet misforstået. Men jeg synes jeg er blevet taget godt imod oppe i det kolde nord.