Gå til hoved indhold

Brænder du for oplevelser, god service og gæstfrihed, er der næsten ingen grænser for, hvilken karriere en uddannelse inden for service, turisme og oplevelser fra Professionshøjskolen UCN kan føre med sig. Det er Mike Sthyr et godt eksempel på, da han blot seks år efter at have færdiggjort en serviceøkonom samt en professionsbachelor i international hospitality management fra UCN har kunnet kalde sig både sportschef, receptionschef og hotelchef, hvor han senest har stået i spidsen for åbningen af to nye, store hoteller.

- Jeg har altid drømt om at arbejde med mennesker samt skabe oplevelser og glæde. Derfor er jeg også utrolig glad for, at jeg i 2009 søgte ind på UCN og startede rejsen mod det arbejdsliv, jeg har i dag, hvor jeg får lov til netop dette gennem mit ansvar for to hoteller og i alt 90 medarbejdere, fortæller Mike Sthyr, som er hotelchef for Pier 5 Hotel og Aalborg Airport Hotel.

Blå Bog

Mike Sthyr, 36 år

  • Hotelchef hos Pier 5 Hotel og Aalborg Airport Hotel 
  • Har studeret serviceøkonom med speciale i turisme samt international hospitality management på UCN 

Praktik var afgørende springbræt

For Mike Sthyr er det i høj grad de obligatoriske praktikophold, som er en del af alle uddannelser på UCN, der har banet vejen for hans imponerende karriere. Mødet med det virkelige arbejdsliv gav nemlig mulighed for at opbygge et netværk og bruge det som et afgørende springbræt fra studie til arbejdsmarkedet:

- Under min bachelor var jeg i praktik hos en af landets største hotelkæder, og her fik jeg for alvor mulighed for at bevise mit værd. Det blev vejen til mit første fuldtidsjob, da jeg blev ansat som projektleder på stedet sideløbende med, at jeg færdiggjorde mit studie. Jeg var ansat på hotellet i fem år, hvor jeg drev to afdelinger som både receptionschef og sportschef, fortæller Mike Sthyr og fortsætter:

- Mine egne erfaringer med praktikophold betyder også, at jeg i dag selv lægger stor vægt på at have praktikanter på mine hoteller og give de studerende mulighed for at få en fod inden for i branchen tidligt. Det var en stor motivation for mig, og det vil jeg gerne så vidt muligt give tilbage.

Bruger sin uddannelse hver dag

Under sit praktikophold fik Mike Sthyr lov til at koble de teoretiske kompetencer, som han havde tilegnet sig på UCN, til virkeligheden. Selvom han efterhånden har været på arbejdsmarkedet i ti år, er det stadig tilfældet den dag i dag, hvor Mike Sthyr løbende bruger sine konkrete erfaringer fra studiet i en travl og spændende hverdag:

- Hver dag bruger jeg de kompetencer, jeg har tilegnet mig på mit studie. Jeg trækker for eksempel ofte på min undervisning i kulturforståelse, når jeg servicerer vores mange internationale gæster på Aalborg Airport Hotel. Derudover har jeg løbende brugt min viden inden for forandringsledelse – for eksempel da vi overtog Pier 5 Hotel og stedets eksisterende medarbejdere. Min uddannelse fra UCN har med andre ord haft stor betydning for, at jeg har følt mig rustet til de arbejdsmæssige eventyr, jeg har været heldig at være en del af, slutter Mike Sthyr.