Gå til hoved indhold

Har man ambitioner om at gøre oplevelser til en forretning og skabe uforglemmelige øjeblikke for gæster i den danske service-, turisme- og oplevelsesbranche, så er uddannelserne hos Professionshøjskolen UCN en oplagt vej at gå. Branchen kræver nemlig medarbejdere med stor indsigt i nogle af de mange discipliner, som blandt andet hoteller, forlystelsesparker og oplevelsesaktører i dag skal håndtere.

- Vi har de seneste år set en stor professionalisering af den danske service-, turisme- og oplevelsesindustri. Vi er som branche trådt ind i en digital tidsalder, der kræver nogle helt nye kompetencer i kampen om gæsterne. Vi søger derfor også nogle medarbejdere, der har en bred palette af færdigheder, og der er det ideelt med en bred uddannelse fra UCN som afsæt, siger Niels Jørgen Jensen, der er direktør i Fårup Sommerland og Formand for Danmarks nationale turismeorganisation, VisitDenmark.

Blå Bog

Niels Jørgen Jensen, 45 år

  • Født i 1977 i Saltum 
  • Uddannet Cand.merc fra Aalborg Universitet i 2003 
  • Direktør for Fårup Sommerland og formand for VisitDenmark

Kvaliteten på danske oplevelser skal være helt i top

På uddannelserne inden for Service, Turisme og Oplevelser på UCN får man en grundig indføring i værdikæden i det danske værtskab. Derudover får de studerende et stort kendskab til forretningsforståelse og forretningsudvikling – med udgangspunkt i cases fra den virkelige service-, turisme og oplevelsesindustri. Det skal sørge for, at man som færdiguddannet hos UCN kan bidrage til den høje kvalitet, som branchen ifølge formanden for VisitDenmark har brug for:

- Der er ekstremt mange bejlere til turisternes fritid, vi bliver målt op mod andre markeder, og der er ingen tvivl om, at vi er et relativt dyrt turistland. Samtidig er kravene fra gæsterne større end nogensinde. Derfor er det fuldstændig afgørende, at kvaliteten i vores tilbud følger med. Det kræver, at vi har styr på elementer som digitalisering, markedsføring, forretningsudvikling og grøn omstilling, fordi det er denne professionelle tilgang og disse elementer, der skal skabe den høje kvalitet i sidste ende, forklarer Niels Jørgen Jensen.

Flere gæster kræver flere stærke hoveder

Ser man bort fra årene 2020 og 2021, hvor Covid 19 har præget turismen i hele verden, har den danske service-, turisme og oplevelsesbranche generelt oplevet en positiv fremgang de seneste år. Det ses blandt andet på turismeomsætningen i Danmark, der satte rekord i 2019 med hele 139,1 milliarder kroner samlet. Turismen er derfor vigtig for Danmark, da den skaber vækst og velstand, og derfor er det også et vigtigt uddannelsesområde med gode karrieremuligheder.

- Der findes rigtig mange muligheder i den danske service-, turisme og oplevelsesindustri. Det afgørende er, at man ønsker at gøre en forskel for de danske og internationale gæster, der besøger vores mange tilbud. Samtidig er man en eftertragtet medarbejder, når man kan håndtere de nye redskaber, som professionaliseringen af branchen kræver, lyder det fra Niels Jørgen Jensen.