Gå til hoved indhold

Bliv lærer eller pædagog

Som lærer eller pædagog bliver du uddannet til at arbejde med mennesker. Relationer bliver en vigtig del af dit arbejdsliv, og du gør en stor forskel, når du hjælper børn, unge, voksne eller ældre med at folde livet ud og udvikle sig fagligt og socialt.

Du kan læse til lærer eller pædagog på flere måder.

Har du empati og er du socialt intelligent? Uddan dig til at arbejde med mennesker

Pædagoguddannelsen og læreruddannelsen giver dig kompetencer til at se, hjælpe og rykke mennesker nye steder hen fagligt og socialt. Det kræver både personlige egenskaber som empati, social intelligens og gode samarbejdsevner samt stærke faglige kompetencer at blive en god lærer eller pædagog.

Skal jeg vælge lærer eller pædagog?

Bliv klogere på uddannelserne her og tal med en vejleder, hvis du er i tvivl.

Bliv lærer

Som lærer bliver du en tryg og kendt voksen i børn og unges hverdag - og du klæder dem fagligt og socialt på til verden. På uddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning. Du vælger selv de fag, du gerne vil undervise i. 

Bliv pædagog

Som pædagog kan du hjælpe mennesker i alle aldre med deres udvikling, trivsel og med at få et godt liv. På uddannelsen lærer du først en pædagogisk grundfaglighed og bagefter specialiserer du dig i en alders- og målgruppe.

Har du allerede en uddannelse? Skift spor og brug dit arbejdsliv på noget godt!

Hvis du allerede har en uddannelse, men drømmer om at lave noget andet, der virkelig betyder noget for nogen, så kan der være mange gode grunde til at kigge mod lærer- eller pædagoguddannelsen.

  • Begge uddannelser har typisk mange ældre og erfarne studerende, så du vil fint passe ind
  • Der er så godt som jobgaranti
  • Hvis drømmen om det traditionelle studieliv eller tanken om at komme på SU igen ikke ligefrem trækker i dig, kan du læse både pædagog- og læreruddannelsen som merituddannelser
Meritlærer

Skift spor til lærer: Læs 100% online og fleksibelt

Du kan læse meritlærer 100% online. Der er hverken skema eller fysisk eksamen, så du kan læse hvor og hvornår, du vil - og fx få det til at passe sammen med et job i Danmark eller udlandet.

Merituddannelsen til lærer giver dig samme kompetencer og kvalifikationer, men du får merit for al din erfaring. Du kan helt selv planlægge dit forløb mellem 3-6 år ud fra din livssituation.

Meritpædagog som sporskifte

Skift spor til pædagog - og få løn imens

På meritpædagog som sporskifte arbejder du og får løn som pædagogmedhjælper som del af din uddannelse. Du har en mentor på dit arbejde og læser sideløbende det meste online.

Merituddannelsen til pædagog giver dig samme kompetencer og kvalifikationer, men du får merit for al din erfaring. Der er sat turbo på uddannelsen, og du bliver pædagog på kun 2,5 år.

Meritpædagog

For dig med erfaring som pædagogmedhjælper, vikar eller pædagogisk assistent

På merituddannelsen til pædagog kan du uddanne dig til pædagog sideløbende med dit arbejde på 3,5 år. Uddannelsen er fastlagt, så du har undervisning hver torsdag og fredag, så du nemmest muligt kan planlægge uddannelsen og resten af arbejdsugen sammen med din leder.

Pædagogisk assistent

For dig der har 9. eller 10. klasse og drømmer om at arbejde med pædagogik

Hvis du har folkeskolens afgangseksamen, kan du læse en praktisk erhvervsuddannelse til pædagogisk assistent. På uddannelsen lærer du bl.a. at arbejde med aktiviteter, der styrker trivslen hos børn, unge og voksne.

Uddannelsens længde afhænger af din alder og din erfaring. Du har mulighed for senere at læse videre til pædagog.

Tag et kursus på læreruddannelsen

På læreruddannelsen kan du komme ind udefra og læse et enkeltfag, hvis du ønsker at efteruddanne dig. Det kan fx være billedkunst, sundheds- og seksualundervisning, dansk som andetsprog eller fag i didaktik og selve det at undervise.

Enkeltfag er også uddannede læreres videreuddannelse, når de ønsker at kunne undervise i et ekstra fag.

Se alle uddannelser indenfor pædagogik og undervisning

Lærer

Lærer

Aalborg,
Hjørring
August
,
Januar
Meritlærer

Meritlærer

Hjørring,
Online / delvist online
September
,
Februar
Meritpædagog

Meritpædagog

Aalborg
September
Meritpædagog som sporskifte

Meritpædagog som sporskifte

Aalborg,
Online
September
Pædagog

Pædagog

Aalborg,
Hjørring
+1
September
,
Februar
Pædagogisk assistent

Pædagogisk assistent

Thisted
August

Spørg vejlederne

Trine og Susanne kan hjælpe dig med dine spørgsmål om uddannelserne indenfor pædagogik og undervisning.

Trine er vejleder på læreruddannelsen:
📱 72 69 07 46
📧 tdn@ucn.dk

Susanne er vejleder på pædagoguddannelsen: 
📱 72 69 04 67
📧 stb@ucn.dk