Gå til hoved indhold

Drømmer du om at være med til at skabe fremtidens industri og produktion i Danmark, er en UCN-uddannelse inden for industri og produktion et oplagt springbræt. Uddannelsen har blandt andet været med til at bane vejen for Mads Bejlegaards karriere som ingeniør og senior specialist hos Vestas, der er global markedsleder inden for bæredygtige energiløsninger:

- Jeg har altid haft en naturlig interesse for de matematiske og tekniske fag i skolen, og derfor var det også oplagt, at jeg søgte ind på uddannelsen produktionsteknolog på UCN, som har et teknisk fokus kombineret med praksisnær undervisning. Det er samtidig en uddannelse, der giver en bred vifte af muligheder både på arbejdsmarkedet og for at læse videre, hvilket har haft stor betydning for mig, så jeg ikke behøvede at føle mig begrænset i mine valgmuligheder, fortæller Mads Bejlegaard, der tidligere har studeret produktionsteknolog med i en overbygning i produktudvikling og teknisk integration på UCN i Aalborg.

Blå Bog

Mads Bejlegaard, 34 år 

  • Senior specialist hos Vestas 
  • Har studeret produktionsteknolog samt overbygningen produktudvikling og teknisk integration på UCN i Aalborg 
  • ph.d.-uddannelse i Reconfigurable Manufacturing System  

Et spadestik dybere med kandidatuddannelse

Selvom Mads Bejlegaard aldrig var i tvivl om, at han skulle læse på UCN, har han gennem sin uddannelsestid og karriere været imødekommende over for de muligheder, som er opstået. Derfor valgte den tidligere UCN-studerende også at udvide sin horisont yderligere med en kandidatuddannelse på Aalborg Universitet i Productions Systems.

- Der var kun to med min uddannelse, som tidligere havde søgt ind på kandidaten i Productions Systems, og derfor synes jeg også, at det var en spændende udfordring og mulighed for at bygge videre på min viden fra UCN. Her har den professionsrettede tilgang og praktiske forståelse fra UCN uden tvivl gavnet mig på universitetsstudiet – forståelsen for praksis gør det bare nemmere at forstå teori, forklarer Mads Bejlegaard.

Rejsen mod bæredygtige energiløsninger

Efter at have færdiggjort sin kandidatuddannelse valgte Mads Bejlegaard at tage en ph.d.-uddannelse i omstillingsparate produktionssystemer, som er hans helt store interesseområde. Et valg som endte med at have afgørende betydning for, at han efterfølgende kom i betragtning til sit drømmejob hos Vestas:

- Det har været en stor motivation for mig at være en del af en virksomhed, som bidrager til den grønne omstilling, og som ingeniør hos Vestas er jeg netop med til at understøtte udviklingen af nye teknologier og bæredygtige energiløsninger. Generelt arbejder flere og flere virksomheder hen mod at blive mere bæredygtige, hvilket øger efterspørgslen på hænder inden for vores felt, og derfor er jobgarantien stor med en uddannelse inden for industri og produktion, afslutter Mads Bejlegaard.