Rejsebrev fra Melbourne, Australien

Jeg havde siden en ferie for 5 år siden været en smule småforelsket i landet Australien. Primært af den årsag, at det har så meget at tilbyde, og da jeg så stille og roligt lærte mere og mere på uddannelse gik de også op for mig, at de var ret dygtige på mange områder inden for fysioterapien. Så allerede på modul 5 gik jeg til det internationale kontor og sagde, at jeg gerne ville til Australien, og allerhelst Melbourne da jeg havde en god ven der levede der. Jeg var så heldig, at der allerede var lidt kontakter til LaTrobe, så Erna (international koordinator på Fysioterapeutuddannelsen) var en rigtig stor hjælp i planlægningen af mit praktikophold for modul 9.

Praktikken hos community rehabilitation centre hos Angliss Hospital

Jeg endte ud med at få en praktikplads hos Angliss Hospital, hvor de så havde en ambulant patient afdeling kaldet CRC (community rehabilitation centre). Her havde de med en lang række af forskellige patienter at gøre, der har været alt lige fra sjælende neurologiske sygdomme som Gullain Barre Syndrom til total knæ alloplastik og folk med spændingshovedpiner. Det har gjort, at man altid har haft mulighed for at opleve noget forskelligt og få arbejdet stort set hele kroppen igennem. Derudover har der været en del forskellige typer af gruppe træning, hvoriblandt jeg har deltaget i både hydroterapi, kronisk smerte gruppetræning og TKA/THA gruppetræning. Det har givet mig mulighed for at få en masse forskellige type patienter i mellem hænderne, hvilket har været meget spændende. Alle vejlederne har været meget interesserede i at lære fra sig og også at lære fra mig, hvilket har været en god grobund for faglige diskussioner og overlevering af videnskabelige artikler, som man måske ellers ikke lige ville støde på. Det har ikke just været et af de mest high tech praktik ophold, da de kører med et forholdsvist stramt budget, det har dog været et meget lærerigt ophold, som jeg vil anbefale alle, der føler sig sikre i sit engelske og er klar på en udfordring. Det er nemlig væsentligt anderledes end man lige regner med at bruge sin fysioterapeutiske viden på engelsk. Derudover arbejder man 4 dage om ugen, hvilket betyder at man har mulighed for en forlænget weekend, hvis man gerne vil af sted på en tur længere væk.

Mine oplevelser uden for praktikken

Melbourne er nok ikke et af de mest almindelige turiststeder i Australien, og der er da heller ikke så meget turistagtigt at foretage sig, hvis man ikke har en bil. Man skal være indstillet på, at man kommer til en ret stor by, som ikke nødvendigvis har en masse forskellige turist mål. Dermed ikke sagt, at det ikke er en interessant by, som har en masse at tilbyde, der er eksempelvis en del markeder rundt omkring i byen, og der er rig mulighed for at bruge et par dage på bare at gå rundt i byen.

Alle jeg mødte i Australien var virkelig venlige, smilende og imødekommende. Det er meget let at få nye venner hernede, og der er rig mulighed for at deltage i sociale arrangementer, da det er en stor del af den australske kultur at være bruge en del tid på sociale begivenheder og bare bruge en del tid på sine venner. Man kan eksempelvis tage ind og se en AFL (Australian Football Leauge) kamp på MCG.

Noget af det, jeg nødt mest, var dog naturen, der er omkring Melbourne, i visse tilfælde skal man rejse et lille stykke væk, men så får du til gengæld også nogle fede oplevelser. Og da man jo kun arbejder 4 dage om ugen, kan man udnytte den forlængede weekend. Jeg tog eksempelvis til Tasmanien, hvilket kun er en lille times flyvetur fra Melbourne. Her fik jeg så fri både fredag og mandag så jeg ville have lidt ekstra tid, og det er helt klart noget, jeg vil anbefale andre! Der er så meget at foretage sig, specielt hvis man godt kan lide udendørs aktiviteter. Jeg brugte min weekend i Hobart i Tasmanien på en mountainbike tur, havkajak tur og at gå op til toppen af Mount Wellington, som ligger lige udenfor byen. Gåturen op af Mount Wellington og mountainbike turen til Wellington Falls er nok noget af det, jeg vil mene, der bare skal opleves. 

Mathias Grud Hellerup Sørensen, Klinisk undervisning, Modul 9

Informationsmøder og åbent hus på UCN's adresser.

Vil du læse på UCN? Bliv mindet om åbent hus, ansøgningsfrister med mere.

Tilmeld dig vores Alumnenetværk

Projektbanken

Bevægelaboratoriet. Læs om vores rum til læring, innovation, udvikling og forskning.

Kom til Forsknings- og udviklings symposium d. 9.11 - 2017

Følg os på Facebook

Optagelse
- Sådan søger du ind