Studerende fortæller

Line Langeland Jensen: "Jeg har valgt at læse til grafisk designteknolog, fordi uddannelsen formår at kombinere teori og praktisk læring i Adobe-programmerne, så det giver det bedst mulige slutprodukt. Uddannelsen har meget brede rammer, og man kan få lov til at vise alle sine kreative sider frem."

Hvorfor har du valgt at læse til grafisk designteknolog?

Jeg er vokset op med en far, der er fotograf og grafiker, så jeg er allerede i en tidlig alder faldet for det kreative felt, hvilket har givet mig lysten til at lære endnu mere. Jeg har altid været meget kreativt anlagt og haft en livlig fantasi og netop disse to elementer gør, at min krøllede hjerne kommer med kreative tiltag igennem design, markedsføring og kommunikation.

Jeg har valgt at læse til grafisk designteknolog, fordi uddannelsen formår at kombinere teori og praktisk læring i Adobe-programmerne, så det giver det bedst mulige slutprodukt. Uddannelsen har meget brede rammer, og man kan få lov til at vise alle sine kreative sider frem. Jeg har en meget dynamisk hverdag og har svært ved at holde fri, fordi der altid kommer nye spændende idéer i relation til projekterne på skolen. I de fleste projekter gennem uddannelsen har vi kontakt til en reel virksomhed som stiller en problemstilling, vi studerende skal løse. Det er fedt, at projekterne ikke blot er fiktive, da det gør det mere virkelighedsnært og giver muligheden for, at ens produkter kan komme ud i verden, selvom man ikke er færdiguddannet.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg drømmer om en stilling som grafisk designer på et reklamebureau, hvor jeg kan have en alsidig hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Projekterne er baseret på en reel virksomhed, som vi gennem hele forløbet har kontakt med.
  • Der er plads til forskelligheder, hvilket giver mulighed for vidensdeling og kreative tiltag.
  • Individuelle og gruppebaserede projekter.

Nævn tre ting, der har udfordret dig

  • At holde fri og lægge arbejdet fra mig når jeg kommer hjem, fordi jeg synes at arbejdsopgaverne på studiet er så spændende. Der opstår altid nye idéer og tanker i henhold til projekterne. Selv i skoletiden har jeg svært ved at lægge tingene fra mig i pauserne, fordi der altid er noget at gå i gang med.
  • Uddannelsen giver de studerende muligheden for selv at sætte rammerne for opgaverne, hvor jeg har det bedst med at tingene er sat i kasser, fordi jeg har det med at være lidt for perfektionistisk.
  • Det kan til tider være meget tungt for hovedet at sidde så meget foran skærmen. Jeg har dog alligevel ofte meget krudt i røven når jeg kommer hjem, fordi arbejdet er meget stillesiddende.

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Jeg har fået skabt mig et stort netværk med søde og inspirerende mennesker, som har ført til gode venskaber og en fantastisk hverdag med godt humør. Derudover har uddannelsen skabt muligheden for at jeg kan føre mine drømme ud i livet.

Hvordan er studiemiljøet?

Vi er mange studerende på uddannelsen, men rammerne på skolen er fantastiske, fordi der er plads til alle. Underviserne står altid klar med en hjælpende hånd, hvis man har brug for det, også selvom de måske har fået fri. I klassen har vi det rigtig godt med hinanden og har en sjov og inspirerende hverdag.

Printerrummet er ofte samlingspunktet, når et projekt afsluttes, og kører alt ikke som man vil have det til, står der altid en klar til at hjælpe, hvad enten det er en dansk eller international studerende.

UCN holder jævnligt sociale arrangementer og ofte så mange, at man ikke har tid til at komme til dem alle. Arrangementerne gør fælleskabet på tværs af klasserne stærkere.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Har du viljen til at udvikle og tænke kreativt, vil jeg helt klart anbefale uddannelsen til dig. Du skal have gå-på-mod og være klar på en meget forskelligartet undervisning og hverdag. Jeg vil anbefale dig uddannelsen, da den giver dig en meget bred kompetenceliste inden for kommunikation, marketing, design/æstetik, teknologi og konceptudvikling.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer til grafisk designteknolog?

De fleste ved ikke hvad en grafisk designteknolog er, så jeg ender altid med at skulle forklare dem, hvad det er jeg laver. Mange kommer efterfølgende til mig, hvis de skal have hjælp til at lave noget grafisk.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Først og fremmest er det meget vigtigt, at udstyret er i orden. Uddannelsen er så teknologisk, at man ikke kommer langt med gammelt og langsomt udstyr. På uddannelsen kører vi med meget tunge programmer, og det er derfor vigtigt at have noget solidt udstyr. Som person skal du have en vilje til at udvikle dig og presse dig selv til konstant at udvikle dig. Branchen er hård, og man kan altid blive bedre og lære nye teknikker.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Jeg vil påstå, at næsten alle på uddannelsen har prøvet at føle sig på bar bund, når et projekt bliver stillet. Man har måske svært ved at se, hvordan man skal gribe opgaven an eller den gode idé er der bare ikke. Jeg synes det er inspirerende, at den problemstilling kan løses med vidensdeling og dialog på tværs af eleverne i klassen. Inspiration fra andre med en anden synsvinkel kan skabe den gode idé for én og så kører det ellers bare derud af. Kreativiteten har ingen grænser, og det er totalt optur!