Et fagligt og socialt studieliv på tværs af UCN

Ud over den enkelte uddannelses arrangementer og tilbud har du mulighed for at deltage i en række tiltag på tværs af uddannelserne på UCN.

Her følger eksempler på disse aktiviteter:

StudenterAkademiet - af og for studerende

Studenterakademiet skaber rammerne for videndeling på tværs af UCN med kompetenceudvikle som hovedformålet, og det både drives af studerende og er for studerende.

Tidligere workshops, foredrag og events er eksempelvis SEO, building apps, social media management i praksis, Google Adwords, entreprenørskab, innovation, præsentationsteknik m.m.  Besøg Studenterakademiet på Facebook samt på vores intranet Pointer (nuværende studerende).    

Business Academy - For Campus Hobrovej

Business Academy tilbyder studerende, ansatte og erhvervslivet en mulighed for at netværke samt tilegne sig ny viden om up-to-date emner. Dette sker gennem workshops, der afholdes af professionelle forretningsfolk eller undervisere, der er specialister på hver deres område.

Tidligere emner er eksempelvis crowdfunding, Google and social media, social selling, LinkedIn som redskab til jobsøgning, kropssprog - styrk din gennemslagskraft ved jobinterviews og eksamener, salg og kundeadfærd, mød iværksættere m.m. Besøg Business Academy på Facebook

Kurser om eksamensangst m.m.

Den generelle studievejledningen udbyder som supplement til tilbuddene om vejledning og coaching også foredrag og praktiske kurser om blandt andet eksamensangst, stress og studieteknik. Læs mere på intranettet Pointer (for nuværende studerende).

UCN LINK - sæt din viden i spil i virkelighedens verden

UCN LINK en elektronisk opslagstavle og din mulighed for som studerende at finde private virksomheder og offentlige institutioner, der ønsker at samarbejde med studerende på UCN om virkelige problemstillinger. Det er således et værktøj til at finde potentielle samarbejdspartnere, der vil lade dig sætte din viden i spil i den virkelige verden. Besøg UCN LINK og se eksempler på projekter, som virksomheder og organisationer ønsker assistance til fra UCN's studerende samt projektforslag fra studerende til virksomhederne. Besøg også UCN LINK på intranettet Pointer (for nuværende studerende).

Matchmaking og netværksevents

Gennem events får du mulighed for at møde repræsentanter fra en række virksomheder og organisationer. Det er en lejlighed til at netværke, finde en praktikplads, et studiejob eller måske en virksomhed, som du vil lave et projekt i samarbejde med? 

GEW – Global Entrepreneurship Week

I november tager UCN del i hele landets iværksætter- og vækstuge, der har til formål er udvikle iværksætterlysten og inspirere etablerede virksomheder til vækst. På UCN’s adresser kan du komme og høre spændende foredrag fra iværksættere og ildsjæle. Besøg UCN Innovations Facebook-side. Se også plakat om iværksætterugen på UCN (pdf) som eksempel på ugens indhold.

Next Step – brug praktik til udvikling af egen virksomhed

Next Step er et ECTS-givende inkubationsforløb på et semester, hvor du kan bruge din praktikperiode på at udvikle din egen virksomhed. Gennem sparring, mentorordning, networking og erfaringsudveksling er målet at få flere studerende til officielt at arbejde mod en fuldtidsbeskæftigelse som selvstændig efter endt uddannelse. Besøg Next Steps hjemmeside.

Fokus på fysisk og mental sundhed

Campus Hobrovej og Campus Sofiendalsvej tilbyder en række sundhedsfremmende tiltag. Det betyder konkret, at du kan tage del i de forskellige aktiviteter relateret til Sundhedsstyrelsens fem områder: Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Stress (KRAMS).

Du kan blandt andet deltage i det årlige sportsevent SummerCup og i Sundhedsugen, tilmelde dig gratis rygestopkursus, købe mad i caféerne tilberedt ud fra Sundhedsstyrelsens 10 kostråd og få rabat på svømmebilletter, fitnessabonnementer, fysioterapi, massage, zoneterapi, coaching m.m. Læs mere på intranettet Pointer (for nuværende studerende).

Rabatter og tilbud

Som studerende på UCN har du mulighed for at få del i rabatter, tilbud og studieaftaler inden for kategorierne

  • IT og programmer
  • Fitness, behandlinger og mental sundhed
  • Kurser
  • Kultur og fritid

Læs mere på intranettet Pointer (for nuværende studerende).

Studentervejlederkorps

UCN Studentervejlederkorps består af studerende, der er udpeget af de enkelte uddannelsesområder. Formålet med korpset er blandt andet at repræsentere UCN og UCN’s uddannelser i forbindelse med diverse rekrutteringsaktiviteter som Åbent hus, Studiepraktik, uddannelsesmesser og lignende. For at give de studerende bedst mulige forudsætninger for at deltage i aktiviteterne er der løbende uddannelse og en årlig opdatering.

Fagforeninger på besøg

Løbende besøger repræsentanter fra en række fagforeninger vores adresser, og det giver mulighed for at møde konsulenterne og få råd og vejledning. 

UCN Student Community

UCN Student Community er for dig, der er interesseret i frivilligt arbejde på UCN Business og UCN Teknologi. Læs mere om UCN Student Community på intranettet Pointer (for nuværende studerende).

På den årligt tilbagevendende messe, UCN Volunteer EXPO, præsenteres og samles disse initiativer, så du får lejlighed til at indsamle information og høre mere om dine muligheder for frivilligt arbejde.

Du kan eksempelvis være frivillig hos:

UCN's ambassadører:
Et internationalt ambassadørkorps bestående af studerende ved UCN. Ambassadørerne beskæftiger sig med mangeartede opgaver med fokus på at hjælpe og tilgodese nuværende og kommende studerende i Danmark og udlandet. Ambassadørerne er medarrangører af fester og andre arrangementer som workshops, seminarer, filmaftener, middage, Aalborg-ture m.m.

UCN's tutor team:
UCN modtager hvert år mange nye studerende, der skal sikres en god start på studielivet, og én af mange veje til dette går gennem UCN’s Tutor Team. Alle tutorer klædes godt på til at løfte opgaverne, som blandt andet vedrører studiestartsdagen, tutorarrangement, UCN SummerCup, UCN Studiestart Event samt ryste-sammen-arrangementer.

Fredagsbaren:
Fredagsbarerne ved UCN Business og UCN Teknologi drives af frivillige kræfter og bidrager til det sociale fællesskab blandt de studerende. Her arrangeres årlige events som UCN SummerCup, Party of the Year samt halloween- og julefesten i samarbejde med Ambassadørerne. Derudover arrangerer fredagsbarerne også mindre events og konkurrencer året rundt i de ugentlige lokale fredagsbarer. Følg fredagsbarerne på Facebook: Børsen er fredagsbaren på Campus Hobrovej, men Sofie's er fredagsbaren på Campus Sofiendalsvej.

StudyLife:
StudyLife er en non-profit organisation drevet af studerende for studerende, og målet er at samle al relevant information om studielivet til de studerende i Aalborg. Organisationen promoverer alle studierelevante events, projekter og samarbejdspartnere. Besøg StudyLife på Facebook.