Gå til hoved indhold

It-branchen er i rivende udvikling, og det kan Mie Graack-Salbæk godt mærke. Hun er netop nu i praktik hos it-virksomheden ATEA og deres afdeling i Ballerup.

- Uddannelsen er ny, og der er ikke så mange med min baggrund på arbejdsmarkedet, men it-sikkerhed er vigtigere end nogensinde. Det er fedt at mærke, at der er brug for os, og at vi kommer til at spille en vigtig rolle i at hjælpe virksomheder med deres it-sikkerhed og holde dem up-to-date med protokoller, standarder og krav, fortæller Mie Graack-Salbæk.

I sin praktik er hun koblet på én af ATEA’s konsulenter som en form for sparringspartner, hvor hun kommer med input og gode råd til de løsninger, som konsulenten skal levere for virksomhedens kunder.

- Jeg får helt vildt meget ny viden, og samtidig kan jeg overføre min viden fra undervisningen til det virkelige liv. I undervisningen er der mange emner, vi skal forholde os til – nu kan jeg bruge det i praksis. Jeg har en oplevelse af at være en nyansat, og der er da også gode muligheder for, at jeg kan fortsætte i virksomheden, når jeg er færdig med uddannelsen, siger Mie Graack-Salbæk.

Det er anden gang, hun er i praktik hos ATEA. Med en uddannelse i it-sikkerhed bliver hun specialist i bl.a. cyber- og netværkssikkerhed samt it-sikkerhedsgovernance.

Hun drømmer også om at komme til at arbejde med såkaldt OT-sikkerhed, dvs. it-sikkerheden i f.eks. større automatiserede anlæg med robotteknologi.

Læs mere om uddannelsen