Uddannelsens indhold

Her kan du læse om fag og praktik, og hvordan undervisningen foregår på IT-sikkerhed.

Uddannelsen til professionsbachelor i IT-sikkerhed tager 1,5 år og er fordelt på 3 semestre.

Uddannelsens indhold

1. semester

Fag på semestret:

  • Introduktion til it-sikkerhed
  • It-governance
  • Systemsikkerhed
  • Netværks- og kommunikationssikkerhed
2. semester

Fag på semestret:

  • Videregående it-governance
  • Softwaresikkerhed
3. semester
  • Praktik (10 uger)
  • Professionsbachelorprojekt

Praktik

På uddannelsen til professionsbachelor i IT-sikkerhed skal du på 3. semester i praktik i 10 uger. Her skal du afprøve teorier og færdigheder i praksis samt tilegne dig ny viden inden for professionen.

Stort behov for arbejdskraft

I forbindelse med opstart af uddannelsen har UCN modtaget stor opbakning fra virksomheder, som arbejder med IT-sikkerhed. De ser et stort og stigende behov for kompetencer indenfor området.

Kom i praktik i egen virksomhed med Next Step

Next Step er en praktikmulighed, hvis du har planer om at blive selvstændig. Praktikken foregår på UCN i din egen virksomhed, og du skal ansøge om optagelse. Her får du tid og rum til at udvikle din forretningsidé og styrke dit iværksætter-mindset. Du får information om Next Step efter studiestart. Læs videre på ucn.dk/nextstep.


Få erfaring, netværk og et unikt indblik i din fremtid

Læs om de mange fordele ved praktikken på UCN.


Samarbejde med virkeligheden

Du kommer undervejs i studiet helt tæt på professionen og får mulighed for at stifte bekendtskab med de virksomheder og organisationer, hvor der arbejdes med it-sikkerhed i virkeligheden. Det kan f.eks. blive via studieture, virksomhedsbesøg eller cases fra virksomheder.

MatchMaking hjælper dig på vej til praktik og job

To gange årligt kan du møde mange virksomheder face-to-face på Campus Sofiendalsvej til en stor, fælles virksomhedsmesse kaldet MatchMaking. Her kan du blive klogere på praktik, job og samarbejdsmuligheder. Messen kombineres med foredrag og andre tiltag, der skal gøre det nemmere for virksomheder og studerende at finde hinanden.

Matchmaking messe på Campus Sofiendalsvej er et årligt tilbagevendende arrangement.


Studieformer

På uddannelsen i IT-sikkerhed foregår undervisningen på mange forskellige måder. Du vil opleve holdundervisning, selvstudie, casearbejde, portfolioarbejde, øvelser, projektarbejde, vejledning og praktik.

UCN's læringstilgang

På UCN kombinerer vi altid teori med praksis og med refleksion. Det kalder vi Refleksiv Praksislæring. Læs mere om UCN's læringstilgang.

Oplev campus

IT-sikkerhed er placeret sammen med flere andre uddannelser på Campus Sofiendalsvej i Aalborg.


Udlandsophold

På professionsbacheloruddannelsen i IT-sikkerhed har du mulighed for at tage et praktikforløb eller et studieophold på et teoretisk forløb i udlandet.

Internationale koordinatorer hjælper dig afsted

På UCN har vi internationale koordinatorer på alle campusser. De står klar fra dag ét i din uddannelse til at vejlede dig i, hvilke muligheder du har for at rejse ud, hvordan du rent praktisk kommer afsted, og hvordan du får det bedst mulige ophold.

Vil du vide mere om udlandsophold?

Der er mange gode grunde til at tage et udlandsophold som del af din uddannelse. Mange virksomheder vægter det fx højt, når de ansætter. Læs mere om udlandsophold, fordele og dine muligheder for at opleve verden med UCN:


Studieordning og officielle dokumenter

Her finder du officielle dokumenter som studieordninger, karakteropgørelser og studieaktivitetsmodellen for uddannelsen.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Brian Hvarregaard
Faglig studievejleder

Tlf.: 72 69 12 78
brhv@ucn.dk​