Vil du arbejde med elektronik, datateknik og computernetværk? Og lyder en karriere i IT-branchen helt rigtig?

Som it-teknolog får du den nyeste teknologi inden for computere, elektronik og computernetværk ind under huden. Samtidig bliver du i stand til at analysere og omsætte en virksomheds behov inden for netværks- og elektronikområdet til tekniske løsninger.

Det første år bliver du undervist i og arbejder med temaer og projekter om netværksteknologi, indlejrede systemer, programmering, projektstyring og forretningsforståelse. Det andet år får du mulighed for at vælge valgfag indenfor cloud computing eller IoT (internet of things). Uddannelsen afsluttes med et praktikophold og eksamen.

Som it-teknolog kan du bl.a. arbejde med installation af it-netværk eller rådgive om kommunikations- og informationsteknologisk udstyr. Du kan få jobtitler som elektronikkonstruktør, produktionstekniker, hardwareudvikler, softwareudvikler, systemadministrator eller netværkskonsulent alt efter din studieretning.

UCN-adresse
Aalborg: Sofiendalsvej 60

Varighed

2 år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

Ca. 10 uger

Studiestart

September

Vil du blive endnu skarpere?

Med en it-teknologuddannelse kan du læse videre på overbygningsuddannelsen i produktudvikling og teknisk integration. Uddannelsen varer halvandet år og giver dig stærke kompetencer inden for udvikling af produkter og ydelser. Du har også andre muligheder for at videreuddanne dig.

Læs om videreuddannelse

En studerende fortæller

"Hvis du kan lide at arbejde med elektronik og IT, både teoretisk og praktisk, er it-teknologuddannelsen fed. Der er gode muligheder for at fordybe sig i et specifikt emne, og underviserne er altid klar til at forklare teorien bag emnet, også mere end én gang."

Johannes Tveden Nielsen

Læs interview

Studievejledning

Steffen Vutborg
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 16 33
svu@ucn.dk
Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.