Hvad kræver uddannelsen?

Få svar på, hvad det kræver af tid, egenskaber og udgifter for at komme godt igennem studiet og blive en god IT-teknolog.

Gruppearbejde og socialt samvær fylder

Du skal være forberedt på at bruge meget tid i grupper og på at arbejde sammen med andre face-to-face. Du skal forvente at indgå i nye relationer omkring løsning af faglige problemer.

Det er et fuldtidsstudie

Uddannelsen er et fuldtidsstudie. Så du skal forvente en gennemsnitlig arbejdsuge på 42 timer. Undervisningen ligger som regel i tidsrummet 8.30-14, og derudover er der plads til andre studieaktiviteter som projektarbejde forberedelse mm.. Der er altid mulighed for at blive i klassen og arbejde videre efter undervisningen.

Software og hardware

Det software du skal bruge, leverer skolen. Du skal selv medbringe en nyere Windows PC, som kan køre tungere software som f.eks. virtuelle maskiner. Til sidst nævnte formål må den forventes at have minimum 8 GB ram og en nyere processor. Du skal også investeret i en Raspberry Pi (single board computer). Du får mere præcis information før studiestart via boglisten på studiestartssiden.

Litteratur

Du skal forvente mindre udgifter til trykte bøger. Der bruges primært gratis e-bøger. Afhængig af din interesse, kan du vælge at investere i supplerende litteratur. UCN har også et bibliotek, hvor du kan låne bøger i elektronisk eller papirformat.

Økonomi

Der er ikke større udgifter forbundet med uddannelsen til IT-teknolog. Det forventes dog, at du afsætter et par tusind kroner til de forskellige studieture, som indgår i uddannelsen. Uddannelsen er SU-berettiget, så du får fuld SU under din uddannelse.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.

Steffen Vutborg
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 16 33
svu@ucn.dk