Studerende fortæller

Johannes Tveden Nielsen fortæller: "Hvis du kan lide at arbejde med elektronik og IT, både teoretisk og praktisk, er it-teknologuddannelsen fed. Der er gode muligheder for at fordybe sig i et specifikt emne, og underviserne er altid klar til at forklare teorien bag emnet, også mere end én gang."

Hvorfor har du valgt at læse til it-teknolog?

Elektronik og it har altid interesseret mig. Derfor var it-teknologuddannelsen et naturligt valg for mig. Jeg var omkring 8 år gammel, da min tvillingebror og jeg fik lov at skille mine forældres gamle vaskemaskine ad og senere hen vores billedrørs-tv. Det var spændende at få lov til at se, hvad de indeholdt af elektronik. I dag arbejder jeg i højere grad med IT og netværk, hovedsageligt fejlfinding, reparation og opsætning. IT-teknologuddannelsen harmonerer rigtigt godt med mine erfaringer inden for de områder.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg tænker at det kunne være fedt at arbejde som IT-konsulent i en virksomhed, hvor jeg kan få lov til at arbejde inden for en masse forskellige områder, hovedsageligt med henblik på netværksopsætning, konfiguration og fejlfinding, men også mere generelle IT opgaver. Jeg er klar på lidt af hvert, så længe det styrker mine kompetencer og giver mig erfaring.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • IT laboratoriet, som vi studerende altid har adgang til
  • Spændende netværksudstyr, både gammelt og helt nyt
  • Udfordrende opgaver som sammenkobler teori og praksis

Nævn tre ting, der har udfordret dig

  • Tekniske netværksberegninger
  • Den engelsksprogede undervisning
  • Opsætning af terminalbaseret udstyr

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Et godt sammenhold med mine medstuderende og mange nye internationale venner. Derudover også en masse fede oplevelser med dem som studierelaterede arrangementer som fredagsbar, julefrokost osv.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er fint. Der er gode muligheder for at arbejde uden for undervisningslokalet, da der er mange åbne områder med fine faciliteter. Man kan næsten altid finde et sted at studere med sin gruppe, uanset om man er til åbne fællesarealer eller små hyggekroge. 

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Hvis du kan lide at arbejde med elektronik og IT, både teoretisk og praktisk, er it-teknologuddannelsen fed. Der er gode muligheder for at fordybe sig i et specifikt emne, og underviserne er altid klar til at forklare teorien bag emnet, også mere end én gang. Da vi har adgang til laboratorierne når vi har brug for det, er der altid mulighed for at prøve ting af i praksis, også opsætninger som ikke nødvendigvis er gennemgået på uddannelsen. Det giver en vis frihed, at vi får lov at eksperimentere, som vi vil i laboratorierne. 

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer it-teknolog?

”Det lyder godt nok teknisk”, ”Er det ikke svært?”, ”Ej hvor fedt! Kan du så reparere min bærbare?”, ”Sidder du så bare i et serverrum hele dagen?”, ”Jamen, så kan du vel fortælle mig, hvad der er galt med mit internet”.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

En forholdsvis kraftig bærbar er et must, da vi anvender en del forskellige virtualiseringsværktøjer, ofte samtidig. Derudover er det vigtigt at have motivationen til at studere og lære, da en del af vores praktiske og teoretiske opgaver foregår på egen hånd.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

IT-teknologerne var bl.a. på IT-messe hos Atea i Århus. Det var en sjov og spændende oplevelse. Hvis de studerende har interesse i det, arrangeres forskellige udflugter, firmabesøg osv. Dem jeg har deltaget i har været rigtigt gode. Ellers kan det også sommetider være sjovt når man får ”aha”-oplevelsen – altså når man endelig ser koblingen mellem teori og praksis, så giver alt pludselig mening.