Vil du hjælpe børn til verden? Og støtte og vejlede forældre både før, under og efter fødslen?

Som jordemoder arbejder du med kvinder og familier, der venter barn. Du føder med dem og er også den, der støtter, vejleder og giver omsorg til mor, far og barn i perioden før og efter fødslen.

På uddannelsen får du bl.a. undervisning i de centrale fag jordemoderkundskab, fostrets udvikling, fødselshjælp og nyfødte børn. Desuden får du indsigt i en række andre fag, der er vigtige for jobbet som jordemoder – bl.a. anatomi, psykologi, pædagogik, samfundsmedicin og sociologi. Halvdelen af uddannelsen er klinisk og foregår derfor i praksis på jordemodercentre, svangre-, føde- og barselsafdelinger i enten Nordjylland eller Midtjylland.

Jordemødre arbejder typisk på Regionernes hospitaler i jordemoderkonsultationen, på svangre-, føde- og barselafdelinger og i hjemmefødselsordninger samt på private føde- og ultralydsklinikker.

UCN-adresse
Aalborg: Selma Lagerløfsvej 2

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

Halvdelen af studietiden

Studiestart

September og februar


Åbent Hus i november  📌

På UCN's uddannelser i Aalborg/Hjørring (9/11) og Thisted (7/11).

Læs mere

Tilmeld dig her 🔔

Praktik i Nord- eller Midtjylland

På jordemoderuddannelsen kalder vi praktikken for klinisk undervisning. Halvdelen af uddannelsen foregår på et fødested i Region Nord eller Region Midt, og det kan derfor være nødvendigt at flytte flere gange under uddannelsen. Du skal desuden være indstillet på, at jordemoderarbejde er akut arbejde, og at den kliniske undervisning foregår skiftevis dag, aften, nat og weekend.

Læs om praktik

En studerende fortæller

"Som jordemoder kommer man langt med empati, medmenneskelighed, evnen til at udvise omsorg og et vækkeur, der ringer tidligt om morgenen og før en nattevagt. Og så skal man selvfølgelig heller ikke være for sart over for blod, lugt og kropsvæsker."

Katrine Jacobsen

Læs interview

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så har du mange muligheder med en uddannelse til jordemoder på UCN.

Studievejledning

Marie Louise Mastrup Knudsen
Studievejleder

72 69 09 88
makn@ucn.dk

Træffes telefonisk
torsdag kl. 10.30 - 12.00

Studentervejledere