Vil du hjælpe børn til verden? Og støtte og vejlede forældre både før, under og efter fødslen?

Som jordemoder arbejder du med kvinder og familier, der venter barn. Du føder med dem og er også den, der støtter, vejleder og giver omsorg til mor, far og barn i perioden før og efter fødslen.

På uddannelsen får du bl.a. undervisning i de centrale fag jordemoderkundskab, fostrets udvikling, fødselshjælp og nyfødte børn. Desuden får du indsigt i en række andre fag, der er vigtige for jobbet som jordemoder – bl.a. anatomi, psykologi, pædagogik, samfundsmedicin og sociologi. Halvdelen af uddannelsen er klinisk og foregår derfor i praksis på jordemodercentre, svangre-, føde- og barselsafdelinger i enten Nordjylland eller Midtjylland.

Jordemødre arbejder typisk på Regionernes hospitaler i jordemoderkonsultationen, på svangre-, føde- og barselafdelinger og i hjemmefødselsordninger samt på private føde- og ultralydsklinikker.

UCN-adresse
Aalborg: Selma Lagerløfsvej 2

Varighed

3½ år

Sted

Aalborg

Sprog

Dansk

Praktik

Halvdelen af studietiden

Studiestart

September og februar

Studievejledere

Karin Lindholm
Studievejleder

Tlf : 72 69 09 88
klc@ucn.dk

Træffes torsdag kl. 10.30 - 12.00

Katrine Jacobsen
Studentervejleder


jdmstudentervejleder@ucn.dk

Træffes på mail, på vores facebookside eller på Skype efter aftale.

Jane Dahl
Studentervejleder


jdmstudentervejleder@ucn.dk

Træffes på mail, vores facebookside eller på Skype efter aftale.

Praktik i Nordjylland eller Midtjylland

På jordemoderuddannelsen kalder vi praktikken for klinisk undervisning. Halvdelen af uddannelsen foregår på et fødested i Region Nord eller Region Midt, og det kan derfor være nødvendigt at flytte flere gange under uddannelsen. Du skal desuden være indstillet på, at jordemoderarbejde er akut arbejde, og at den kliniske undervisning foregår skiftevis dag, aften, nat og weekend.

"Som jordemoder kommer man langt med empati, medmenneskelighed, evnen til at udvise omsorg og et vækkeur, der ringer tidligt om morgenen og før en nattevagt. Og så skal man selvfølgelig heller ikke være for sart over for blod, lugt og kropsvæsker."

Katrine Jacobsen

Oplev verden


Vil du give din uddannelse et internationalt præg? Og styrke og udvikle dine interkulturelle kompetencer? Så har du mange muligheder med en uddannelse til jordemoder på UCN.

Kom til åbent hus - oplev studiemiljøet og kom lidt tættere på.

Find ud af hvornår og hvordan du kan søge ind på din drømmeuddannelse.

Følg os på Facebook

Få sparring hos en studievejleder og få svar på dine spørgsmål.