Program og litteratur

Få et overblik over de første dage på dit nye studie

Studiestartsprogram

Her kan du finde mødetid og sted for din første studiedag på UCN.

Vi glæder os til at se dig på jordemoderuddannelsen. Den første dag på studiet vil vi bruge på introduktion til uddannelsen og gensidig præsentation på holdet. Du må meget gerne medbringe en lille ting til præsentationen, som kan fortælle lidt om, hvem du er eller hvad du godt kan lide (at lave).

3. september 2018

Kl. 08.15 – 09.15 (lok. 1.3.50)
Velkomst og introduktion til jordemoderuddannelsen 

Kl. 09.20 – 10.10 (atriet/kantinen)
Morgenbrød og velkomst for alle uddannelser på Campus Selma Lagerløfs Vej

Kl. 10.10 – 11.45 (lok. 1.3.50)
Præsentationsrunde og introduktion

Kl. 11.45 - 12.30
Frokostpause

Kl. 12.30 – 13.15 (lok. 1.3.50)
Introduktion til IT-system

Kl. 13.25 – 14.10 (lok. 1.3.50)
Rundvisning i huset og afrunding på dagen

Vi har skrevet dette velkomstbrev med information om, hvad du kan forvente som studerende på Jordemoderuddannelsen, og hvad vi forventer af dig som jordemoderstuderende.

Glade tutorer står klar til at vise dig og de øvrige nye studerende vej. Tutorerne er udvalgt til at følge dig i den første tid på dit studie og vil hjælpe med såvel faglig som social introduktion til din nye hverdag.

Om studiestarten

For at få den bedste start på din uddannelse, har vi tilrettelagt studiestarten således, at du hurtigt lærer dine holdkammerater at kende og bliver introduceret til studieformen, semesterplan, skema og bogliste samt diverse elektroniske platforme.

Derudover vil du også ret hurtigt komme i gang med den mere faglige undervisning, så det er en god ide at få bestilt bøger og komme i gang med at læse, når boglisten og semesterplanen er klar ca. 14 dage før studiestart. På dette tidspunkt vil du modtage en sms med loginoplysninger, så du allerede før studiestart kan orientere dig på læringsplatformen Canvas og få adgang til  bogliste og semesterplan.

Køb af bøger

Factum Books (Universitetsboghandlen i Aalborg) tilbyder køb af bogpakke med alle bøgerne til rabatpris, men bøgerne kan selvfølgelig også købes brugt eller nye fra andre boghandler eller fra internettet. På facebook findes en offentlig gruppe ved navn Bogsalg Jordemoderuddannelsen, hvor tidligere studerende sælger ud af brugte bøger. Vær dog opmærksom på, at der på uddannelsen altid undervises efter nyeste udgave af bøgerne.

Semesterbeskrivelse

Det er også en rigtig god ide forud for semesterstarten at læse Semesterbeskrivelsen for 1. semester af jordemoderuddannelsen. Semesterbeskrivelsen bliver opdateret ca. 14 dage før studiestart og vil til den tid være tilgængelig Det er også en rigtig god ide forud for semesterstarten at læse Semesterbeskrivelsen for 1. semester af jordemoderuddannelsen. Semesterbeskrivelsen bliver opdateret ca. 14 dage før studiestart og vil til den tid være tilgængelig via læringsplatformen Canvas

I semesterbeskrivelsen finder du beskrivelsen af, hvordan semestret er opbygget, hvad du skal lære, og hvilke pædagogiske overvejelser uddannelsen har gjort sig for at sikre, at du får størst muligt udbytte af semestret og uddannelsen. Du kan også læse en masse om, hvordan der på uddannelsen arbejdes med studiemiljø, og hvad der forventes af dig som studerende. 

Jordemoderuddannelsen på Instagram og Facebook

Jordemoderuddannelsen har også en facebookside: Jordemoderuddannelsen i Aalborg. Her kan der også læses mange nyttige opslag om uddannelsen ligesom man har mulighed for at stille spørgsmål om uddannelsen til vores dygtige studentervejledere, som selv er jordemoderstuderende.
 

Du kan ligeledes følge uddannelsen på Instagram: Jordemoderuddannelsen Aalborg.

Klinisk uddannelse

Første klinikperiode – Introduktionsklinikken – kommer til at foregå fra d. 22. oktober - 2. november. Den første længerevarende klinikperiode bliver på 2. semester.

Vær opmærksom på, at vagterne i klinikperioden både ligger som dag-, aften-, natte-, weekend- og evt. tilkaldevagter.

Du kan læse mere om de enkelte kliniksteder her.

Studiegrupper

På jordemoderuddannelsen prioriterer vi det sociale sammenhold højt. Du og dine medstuderende vil derfor fra dag ét være inddelt i studiegrupper, hvor I både skal løse faglige og sociale opgaver sammen.

Canvas

Cirka 14 dage før studiestart vil du modtage en sms med loginoplysninger til UCN’s it-systemer, og heriblandt Canvas

Vi opfordrer dig til inden studiestart at orientere dig i systemet. Her finder du skema, bogliste, uddannelsesmateriale mm.

Når du er påbegyndt din uddannelse, vil du blive orienteret yderligere om, hvordan du får adgang til din UCN-mail.

Find dit skema

Du kan finde dit skema i Outlook. Hvis du har brug for hjælp, kan du se denne vejledning til skemavisning i Outlook og TimeEdit (PDF).

Lektionsplan

En undervisningsdag afvikles efter følgende lektionsplan:

 1. lektion - 08.15 - 09.00
 2. lektion - 09.05 - 09.50
 3. lektion - 10.10 - 10.55
 4. lektion - 11.00 - 11.45

  Frokost - 11.45 - 12.30
   
 5. lekton - 12.30 - 13.15
 6. lektion - 13.25 - 14.10
 7. lektion - 14.20 - 15.05
 8. lektion - 15.15 - 16.00
 9. lektion - 16.05 - 16.50
 10. lektion - 16.55 - 17.40
Semesterplan

Forårssemestret strækker sig fra uge 6 - uge 26.

Efterårssemestret strækker sig fra uge 35 - uge 4.

Læs hvordan UCN behandler dine personoplysninger

Vejledning til skemavisning i Outlook og TimeEdit

Pointer - UCN's studieportal

Vis os din studiestart via hashtagget #ucndk

Følg UCN på Facebook