Læreruddannelse med dansk

Brænder du for dansk sprog og kultur? Og vil du give glæden videre til børn eller unge? 

Så skal du vælge en læreruddannelse med dansk i Aalborg  på Mylius Erichsens Vej 137 eller i Hjørring på Skolevangen 45.

Med en bog under armen og en computer i hånden skal du i danskfaget lære at formidle litteratur og sprog. Du lærer at bruge din begejstring for børne- og ungdomslitteraturen til at dykke dybere ned i faget og opdage nye verdner, som du kan glæde dig til at udforske og give videre til dine kommende elever; en opdagelsesrejse der vil åbne litteraturens verden for børnene og give dem lysten til at begive sig afsted på egen hånd.

Du vil få kompetencer til at tilrettelægge og vurdere elevers arbejde med sprog og tekster og du vil lære om litteratur og skriftlig og mundlig formidling.

Hvilke klassetrin vil du undervise?

Vil du være med til at lære eleverne at gå i skole eller være med til at gøre eleverne klar til at komme til eksamen og videre i livet? Du skal allerede til at begynde med beslutte om du har mest lyst til at specialisere dig i at undervise små elever fra 1. - 6. klasse eller store elever fra 4. - 10. klasse i dansk. Læs mere om at undervise store og små elever.

Praktik

Du kommer i praktik 3 gange i løbet af uddannelsen. Det  giver dig mulighed for at mærke i praksis, hvad undervisning af børn og unge handler om. De fleste praktikforløb foregår i en folkeskole, men du har også mulighed for at komme i praktik på en efterskole eller på en friskole.

Job

De fleste lærere arbejder i folkeskoler, privatskoler, efterskoler og specialskoler, men den viden og de kvalifikationer, du får i løbet af uddannelsen, kan også bruges mange andre steder. Mange læreruddannede underviser f.eks. på højskoler, erhvervsskoler og produktionsskoler.

UDDANNELSENS OPBYGNING

Du finder en mere overordnet beskrivelse af læreruddannelsens opbygning på Uddannelsens indhold

Praktikinformation

Læreruddannelsen i Hjørring

Tilmeld dig vores Alumnenetværk

Forberedelseskursus for Indvandrere og Flygtninge (FIF)

Læreruddannelsen i Aalborg

Kom til åbent hus - oplev studiemiljøet og kom lidt tættere på.

Find ud af hvornår og hvordan du kan søge ind på din drømmeuddannelse.

Information til censor

Få sparring hos en studievejleder og få svar på dine spørgsmål.