Idrætsprofil

Brænder du for idræt og sund livsstil? Og har du lyst til at give din passion videre til børn og unge?

Så skal du vælge Idrætsprofil på læreruddannelsen i Hjørring på Skolevangen 45. Her vil idræt blive en del af din uddannelse alle 4 år. Idrætten kommer desuden til at være en rød tråd både i undervisning, praktik og projekter. Derudover skal du vælge et eller to øvrige undervisningsfag, du ønsker undervisningskompetence i. 

Du vil på uddannelsen udviklet din viden og dine færdigheder inden for boldspil, legeaktiviteter, redskabsaktiviteter, musik, bevægelse og udtryk, atletik, udeliv og svømning.

Du lærer om anatomi og fysiologi, kost, aldersrelateret træning, testning samt motivation, idrætssociologi, innovation og nye idrætsaktiviteter. Undervejs vil du have fokus på idræt og træning, idræt og inklusion, idrætskultur og det brede sundhedsbegreb. 

Praktik

Du er i idrætspraktik i alle 3 praktikperioder. Derudover skal du have et selvvalgt specialpraktikprojekt i en speciel skoleform, et skolesportsprojekt eller et idrætsprojekt i en forening eller organisation.

Hvad kræver uddannelsen af mig?

Der vil hvert år være studieture i friluftliv, skiaktiviteter samt til forskellige idrætsprojekter, som du selv skal betale for. Derudover skal du skal regne med at bruge ca. 1000 kr. pr. semester på bøger. 

Job

Som lærer med idrætsprofil kan du bl.a. komme til at arbejde som:

  • Idrætslærer i folkeskoler og privatskoler
  • Lærer på skoler med eliteidrætsklasser, idrætsefterskoler og idrætshøjskoler med særlige idrætslinjer
  • Idrætsprojektmedarbejder i skoleforvaltninger, skolesportsprojekter og idrætsorganisationer

Uddannelsens opbygning

Idrætsprofilen er et særligt tilrettelagt forløb indeholdt i den 4-årige læreruddannelse. Idrætsprofilen har et omfang af 80 ECTS dvs. 8 moduler af 10 ECTS, som skal gennemføres inden den afsluttende prøve i idrætsfaget. 

Du afslutter uddannelsen med et professionsbachelorprojekt i idræt. I profillæreruddannelsen i idræt indgår der desuden kurserne færdselslære (inklusiv førstehjælp) samt kursus i undervisning af voksne. 

Du skal ud over idræt, vælge 1-2 undervisningsfag samt deltage i kurserne Færdselslære (inklusiv førstehjælp) og Undervisning af voksne.

Du finder en mere overordnet beskrivelse af læreruddannelsens opbygning på Uddannelsens indhold

Hvad er forskellen mellem Idrætsprofil og idræt som fag?

idrætsprofil kontra idræt som undervisningsfag:

  • Idræt alle 4 år – 8 moduler ikke kun 3 som på undervisningsfag. 
  • Du skal skrive dit BA i idræt
Vidste du, at du kan vælge mellem syv forskellige veje på læreruddannelsen?
Er en læreruddannelse med en idrætsprofil ikke lige sagen, så kan du se dine øvrige seks valgmuligheder her

Har du spørgsmål?

Mie Brink Gade
Studievejleder - Hjørring

Tlf.: 72 69 04 54
mbg@ucn.dk

Træffes kl. 8.00-14.00