Læreruddannelse med matematik

Som lærer underviser du typisk i tre fag. Her på siden kan du læse, hvad du kan se frem til, hvis du vælger matematik som dit første og største undervisningsfag.

Brænder du for matematik? Og vil du give glæden videre til børn eller unge? 

At undervise i matematik kan være så meget. Undervisningsfaget har udviklet sig fra at være meget formidlingsorienteret, til at der lægges stor vægt på undersøgelser i faglige landskaber.

Derfor skal du som matematiklærer både have et indgående fagligt kendskab og indsigt i, hvordan faget kommunikeres og undersøges. Det væsentligste er dog, at du interesserer dig for faget og er motiveret for at arbejde med matematik.

Praktik

Du kommer i praktik 3 gange i løbet af uddannelsen. Det giver dig mulighed for at mærke i praksis, hvad undervisning af børn og unge handler om. De fleste praktikforløb foregår i en folkeskole, men du har også mulighed for at komme i praktik på en efterskole eller på en friskole.

Hvilke klassetrin vil du undervise?

Vil du være med til at lære eleverne at gå i skole eller være med til at gøre eleverne klar til at komme til eksamen og videre i livet? Du skal allerede til at begynde med beslutte om du har mest lyst til at specialisere dig i at undervise små elever fra 1. - 6. klasse eller store elever fra 4. - 10. klasse i matematik. Læs mere om at undervise store og små elever.

Uddannelsens opbygning

Du finder en mere overordnet beskrivelse af læreruddannelsens opbygning på Uddannelsens indhold.

Her kan du læse uddannelsen

Aalborg: Mylius Erichsens Vej 137
Hjørring: Skolevangen 45

Vidste du, at du kan vælge mellem syv forskellige veje på læreruddannelsen?
Er en læreruddannelse med matematik ikke lige sagen, så kan du se dine øvrige seks valgmuligheder her