Musikprofil

Vil du gøre din passion for musik til din levevej? Og give flammen, sangen og rytmen videre til børn og unge? 

Så skal du vælge Musikprofil på læreruddannelsen i AalborgMylius Erichsens Vej 137. Her vil musikfaget blive en del af din uddannelse alle 4 år. Musik kommer desuden til at være en rød tråd både i undervisning, praktik og projekter. Derudover skal du vælge yderligere 2 undervisningsfag. Her er matematik og dansk ikke en mulighed.

Musikprofilen er udviklet i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium.

Uddannelsen til musiklærer kombinerer både faglige og pædagogiske fag. Du får en masse faglig viden om musik og performance, men du lærer også, hvordan du formidler og lærer fra dig til børn og unge på forskellige klassetrin.

Praktik

Som del af uddannelsen får du rig mulighed for at afprøve både den faglige og pædagogiske teori i praksis. Du kommer i praktik i alt 3 gange. Så vidt muligt vil praktikken være på en folkeskole eller musikefterskole samt måske en højskole. Selvfølgelig vil hovedfokus være praktikken på en folkeskole, hvor du også skal i praktik i dine øvrige undervisningsfag.

Hvad kræver uddannelsen af mig?

På uddannelsen er både sang, klaver og guitar obligatorisk, så det er en fordel, hvis du er trænet i de tre ting, allerede før du begynder. Det er så vigtigt, at du mestrer forskellige instrumenter og sang, og derfor er en stor del af uddannelsen selvstudie, hvor du øver dig i at spille på instrumenter og i at synge. Det kræver en del disciplin, og at du bruger meget tid på at øve.  

Vi anbefaler at du anskaffer dig et klaver (gerne elektrisk) og en guitar. Du kan også vælge at øve på Læreruddannelsen, som har lokaler beregnet til det. Du skal regne med at bruge ca. 500-1000 kr. pr. semester på bøger og musikudstyr. 

Desuden er der en stor grad af deltagelsespligt på studiet, da musik er et fag, hvor de andre er afhængige af, at du møder op og spiller din rolle i bandet og sammenspillet. 

Vejledende samtale

Ønsker du at blive optaget på musikprofilen, skal du til en vejledende samtale for at afstemme kommende forventninger til motivation, faglighed og musikalsk niveau. 

Du skal forvente at optræde med sang, spil og bevægelse til den vejledende samtale. Du vil, efter du er blevet optaget på læreruddannelsen, blive indkaldt til samtalen.

Job

Med en musikprofil kvalificerer du dig til at arbejde som musiklærer i almindelige folkeskoler eller på efterskoler og kulturskoler. Skolerne efterspørger flere og endnu dygtigere musiklærere til både den obligatoriske og frivillige musikundervisning. Den nye skolereform skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan – også til at udtrykke sig musikalsk.

Uddannelsens opbygning

Du finder en mere overordnet beskrivelse af læreruddannelsens opbygning på Uddannelsens indhold

Hvad er forskellen mellem Musikprofil og musik som fag?

Musikprofil kontra musik som undervisningsfag:

  • Med en musikprofil bliver du en dygtigere musiker og underviser. Desuden får du mange samarbejdsflader og kontakter. Du er med i mange projekter ud af huset og skaber herigennem et fagligt netværk
  • Musik alle 4 år – 6 moduler ikke kun 3 som på undervisningsfag
  • Du skal skrive dit bachelorprojekt i musik.

Arrangementer

  • Artist corner i Musikkens hus en gang om måneden, hvor du møder forskellige udøvende kunstnere
  • Deltagelse i Nordjysk grandprix
  • Deltagelse i Musical

 

 

Vidste du, at du kan vælge mellem syv forskellige veje på læreruddannelsen?
Er en læreruddannelse med en musisk profil ikke lige sagen, så kan du se dine øvrige seks valgmuligheder her