Rejsebrev fra Bruxelles

Efter at have været i praktik i en dansk folkeskole de første to år, ville jeg gerne ud og opleve noget andet.

Jeg tog derfor kontakt til Christina og forhørte mig om, hvilke muligheder der var. Mit engelsk er okay, men ikke ligefrem det bedste, valget faldt derfor på den skandinaviske skole i Bruxelles, hvor jeg skulle undervise i sport. Jeg tog af sted sammen med en anden studerende, Lotte.

Skolen ligger ikke i Bruxelles, men Waterloo - eller tre kilometer uden for Waterloo. Den ligger sammen med den norske skole i Bruxelles og Bogaerts International School. På den skandinaviske skole går der danske, svenske og finske elever fra pre-school til 9. klasse samt gymnasiet. Gymnasieeleverne har mulighed for at bo på slottet, som ligger ved skolen, som en slags kostskoleelever, og her var vi så heldige også at kunne leje et værelse.

Det var supernemt bare at kunne stå op og gå ned i hallen i løbet af ingen tid, og mad skulle vi heller ikke tænke på.

Det at vi spiste på slottet gav os et rigtig godt socialt miljø med de lærere, som boede der. Vi blev ret gode venner med to af de svenske lærere, som også boede på slottet, og dem var vi blandt andet i Brügge, Bruxelles og Paris med. Det var super rart at have nogle at snakke med på slottet (udover hinanden). Der kunne godt blive lidt kedeligt i hverdagene ellers ude midt i en skov og med 3 km ind til byen.

Alle mine timer brugte jeg i sportshallen. Årgangene var slået sammen således at en klasse bestod af to årgange. Nogle af klasserne var sammen med de norske elever, mens andre bare var dem selv.

Jeg havde følgende klasser: fs(før-skole)/1, 2/3 + norske, 4/5 + norske, 6/7 alene en gang om ugen + norske en gang om ugen, 8/9 en gang om ugen + norske en gang om ugen. Det var lidt en udfordring i 6/7 og 8/9 at de norske elever kun var med i en den ene af deres timer, for det gjorde det lidt sværere at køre et ordentligt undervisningsforløb.

Det var langt nemmere i 4/5 klasse, hvor de var sammen med de norske elever i alle deres idrætstimer. Jeg havde to praktiklærere, som jeg skiftedes til at have timer med. De var begge super søde og jeg vil varmt anbefale at tage i praktik i idræt på SSB.

Pernille Vestergaard Nielsen

Praktikinformation

Læreruddannelsen i Hjørring

Tilmeld dig vores Alumnenetværk

Forberedelseskursus for Indvandrere og Flygtninge (FIF)

Skriv dig op, og bliv mindet om åbent hus og events.

Læreruddannelsen i Aalborg

Kom til åbent hus - oplev studiemiljøet og kom lidt tættere på.

Find ud af hvornår og hvordan du kan søge ind på din drømmeuddannelse.

Information til censor

Få sparring hos en studievejleder og få svar på dine spørgsmål.