Studerende fortæller

Mikkel Karlsson: "Jeg brænder for at komme ud og arbejde med børn og unge og se deres udvikling, samtidig med at være den der giver dem muligheden for at blive dannet og få en rigtig god udvikling i starten af deres liv."

Hvorfor har du valgt at læse til lærer?

Jeg læser til lærer, fordi jeg rigtig godt kan lide idéen om at give børn og unge den nødvendige læring som vil fremme deres udvikling, både fagligt og på det personlige plan. Jeg har altid godt kunne lide at fremlægge ved at fortælle historier på en spændende og anderledes måde. Jeg har haft et par enkelte lærere, som har givet mig lysten til at læse til lærer, fordi de på deres egen måde havde styr på deres undervisning og dens formidling.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Min store drøm er selvfølgelig og blive folkeskolelærer. Om det bliver på en offentlig eller privat skole er ikke så relevant. Jeg skal helt sikkert have fundet mig en skole som giver den plads, der skal til for at skabe de bedste rammer for udvikling og læring.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Mit hoved- og linjefag (fag som interesserer mig)
  • Studiemiljøet på UCN.
  • Personalet på UCN

Nævn nogle ting, der har udfordret dig

  • Eksamen kan stadig være en udfordring for mig.

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Jeg har helt sikkert fået en vis modenhed. Det skyldes selvfølgelig, at jeg er blevet ældre, men samtidig har læreruddannelsen også givet mig en masse erfaring, som har givet mig denne modenhed. Jeg er selvfølgelig også blevet en del klogere, og hvis man går længere ind i det personlige er jeg helt sikker på, at jeg har forandret mig meget siden jeg startede. Både hvordan jeg er overfor andre, holdningsforandret, og jeg har en bedre forståelse for ”livet som helhed”.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er fantastisk. Hvis man ønsker at være aktiv i det sociale, kan man virkelig få noget ud af det. Men hvis du samtidig mere har lyst til at være lidt alene, så er det også muligt. Det kræver ikke særligt meget at få skabt sig en rigtig stor vennekreds på studiet. Der er en masse aktiviteter i løbet af en helt almindelig uge såsom fester, sport, fredagsbar og arrangementer, som giver dig glæde og kan gøre dig klogere.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Jeg vil helt sikkert sige, at hvis man brænder for at arbejde med børn og unge, så er dette uddannelsen! Men jeg vil også sige, at man skal være sikker på sit valg. Hvis man er sikker på, at man i hvert fald gerne vil prøve det af, så skal man give sig 100 %. Man skal gerne have i tankerne, at man kan gøre en forskel, og at man nok skal blive verdens bedste lærer.

Hvad siger andre, når du fortæller at du studerer til lærer?

Det er faktisk lidt sjovt. Der er rigtig mange der siger held og lykke. Altså som om, at det med at være lærer er en hård ting, det ved folk udmærket. Mange tænker, at arbejdet med børn og deres forældre kan være en udfordring, men man skal bare se det som en god udfordring og en ting som man skal gøre. Der er også nogle, der stadig kommer med den der med: ”jamen, så har du da nogle gode lange ferier”, men sådan er det selvfølgelig ikke.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Jeg tænker at det er en nødvendighed, at du godt kan lide børn og unge. Det er dem, du skal arbejde med i din hverdag. Det er samtidig vigtigt at du vælger de fag, der interesserer dig, og ikke kun de fag du tænker der er nemme at få arbejde indenfor. Ens fag afspejler meget den lærer man ønsker at være. Så tag de fag du synes er helt vildt gode og spændende.

Uddannelsesmæssigt er det vigtig, at man bare har lidt styr på IT, da det er en vigtig del af uddannelsen. Man skal nok komme til at lære det, men man skal altså have en computer hvorpå man kan se mail, kalender og andre relevante informationer om en dag på studiet.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Jeg har haft rigtig mange sjove og tankevækkende oplevelser på min uddannelse, men jeg tror de vigtigste, og dem jeg tit tænker tilbage på, er de mange forskellige grupper jeg har været med i under uddannelsen. Jeg har både været i grupper der er gået rigtig godt og nogle der ikke er gået så godt. Det får virkelig en til at udvikle sig. Men de bedste og sjoveste oplevelser er helt sikkert de gange jeg har været ude i praksis og prøvet det af jeg har lært på studiet. Det med at komme ud på en skole og være lærer, det er så god en oplevelse og virkelig der man finder ud af ”HEY, det her er bare så fedt!”