Gå til hoved indhold

Brænder du for dansk sprog og kultur? Og vil du give glæden videre til børn eller unge? Med en bog under armen og en computer i hånden skal du i danskfaget lære at formidle litteratur og sprog. Du lærer at bruge din begejstring for børne- og ungdomslitteraturen til at dykke dybere ned i faget og opdage nye verdner, som du kan glæde dig til at udforske og give videre til dine kommende elever; en opdagelsesrejse der vil åbne litteraturens verden for børnene og give dem lysten til at begive sig afsted på egen hånd.

Du vil få kompetencer til at tilrettelægge og vurdere elevers arbejde med sprog og tekster, og du vil lære om litteratur og skriftlig og mundlig formidling.

Praktik

Du kommer i praktik 3 gange i løbet af uddannelsen. Det giver dig mulighed for at mærke i praksis, hvad undervisning af børn og unge handler om. De fleste praktikforløb foregår i en folkeskole, men du har også mulighed for at komme i praktik på en efterskole eller på en friskole.

Hvilke klassetrin vil du undervise?

Vil du være med til at lære eleverne at gå i skole eller være med til at gøre eleverne klar til at komme til eksamen og videre i livet? Du skal allerede til at begynde med beslutte om du har mest lyst til at specialisere dig i at undervise små elever fra 1. - 6. klasse eller store elever fra 4. - 10. klasse i dansk.

Uddannelsens opbygning

Du finder en mere overordnet beskrivelse af læreruddannelsens opbygning på fag og opbygning.

HER KAN DU LÆSE UDDANNELSEN

Aalborg

Du kommer til at studere på Campus Mylius Erichsens Vej i Aalborg. Her møder du ind til en hjertevarm stemning med morgensang, kaffe og kreative PlayLabs.

HER KAN DU LÆSE UDDANNELSEN

Hjørring

Du kan læse uddannelsen på vores lokale og pendlervenlige city-campus i Hjørring. Campus Skolevangen byder på nære relationer, svømmehal og indendørs skov.