Hvad kræver uddannelsen?

Få svar på, hvad det kræver af tid, egenskaber og udgifter for at komme godt igennem studiet og blive en god markedsføringsøkonom.

Uddannelsen til markedsføringsøkonom kræver, at du er indstillet på at samarbejde og bruge tid på studiet. Det er en kort uddannelse og tempoet er højt. Der er både plads til fordybelse og til at tænke store kreative tanker.

Plads til fordybelse og kreativitet

På uddannelsen til markedsføringsøkonom er der plads til både introverte og ekstroverte studerende. Der er fag, hvor der er behov for at arbejde med analyser og fordybe sig, samt fag, hvor der er fart på med kreative ideer. Der er ofte en god blanding af studerende på holdene, hvilket giver en god dynamik og en gevinst for alle fagligt.

Økonomi er en del af uddannelsen

Udover markedsføring handler uddannelsen også om økonomi. Du kommer f.eks. til at arbejde med national økonomi, virksomhedsøkonomi og dataanalyse. Det er nødvendigt at have en forståelse for tal og økonomi, når du skal udarbejde fornuftige markedsføringsstrategier.

Undervisning til tider på engelsk

Alle valgfag på uddannelsen foregår på engelsk. Derudover vil der også være løbende samarbejde med det internationale hold på markedsføringsøkonom-uddannelsen.

Der er udgifter til bøger og udstyr

Du får brug for at købe bøger i løbet af studiet. Flere bøger kan dog bruges på flere semestre. Udgifterne kan af og til holdes nede ved at købe brugte bøger eller læse noget af materialet digitalt. Derudover får du brug for en bærbar computer.

Et fuldtidsstudie der kræver forberedelse

Som udgangspunkt skal du forvente at være på UCN kl. 8.30-15.30 alle hverdage, men det kan dog sagtens variere. Her vil du både modtage undervisning, få vejledning, lave øvelser, arbejde alene eller bruge tid på gruppeprojekter. Dine undervisere forventer også, at du til samtlige undervisningstimer har forberedt dig, og derfor kan du også forvente hjemmearbejde. Du kan forvente, at du skal bruge 40-43 timer om ugen på studiet. 

Studievejledning

Camilla Lehmann Mortensen
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
calm@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Charlene Sørensen
Faglig studievejleder
Aalborg
Tlf. 72 69 14 39
cso@ucn.dk
Ulla Hauge Thostrup
Faglig studievejleder
Thisted
Tlf. 72 69 17 82
uht@ucn.dk