Hvad kræver uddannelsen?

Få svar på, hvad det kræver af tid, egenskaber og udgifter for at komme godt igennem studiet og blive en god multimediedesigner.

På uddannelsen til multimediedesigner sidder du både ved computeren og kommer i kontakt med brugere og virksomheder. Du får brug for godt udstyr, og du skal forberede dig på at bruge meget tid på og uden for UCN.

Du sidder ikke kun bag skærmen

På uddannelsen kommer du selvsagt til at bruge meget tid ved din computer. Gennem hele uddannelsen skal du dog også ud af de vante rammer og interviewe brugere eller tale med virksomheder. Det er nødvendigt for at kunne afdække deres behov, så du kan designe den rigtige digitale løsning. Du skal derfor være forberedt på at lave opsøgende arbejde og tale med mennesker, du ikke kender.

Du lærer at programmere frontend

Kodning og programmering er en vigtig del af uddannelsen, men du behøver ikke have erfaring med det, inden du starter. De fleste lærer det hurtigt, og du kan forvente en stejl læringskurve i begyndelsen af uddannelsen.

Der er udgifter til bøger og software

Du får brug for nogle bøger i løbet af studiet og skal regne med en udgift på op til 1000 kr. pr semester. Udgifterne til bøger kan dog holdes nede ved at købe brugte bøger eller læse noget af materialet digitalt, som underviserne gør tilgængeligt. Derudover skal du købe abonnement på Adobe Creative Cloud. Når du er studerende, kan du købe det med studierabat.

Du får brug for en computer

Det er ikke nok at medbringe f.eks. en smartphone, iPad, eller en Chromebook, for de kan ikke køre de programmer, du skal bruge på uddannelsen. Dine undervisere anvender Microsoft Windows til undervisningen, så det vil være at foretrække til din computer. Op til studiestart får du mere at vide om krav til hardware og software.

Et fuldtidsstudie der kræver forberedelse

Som udgangspunkt kan du forvente at være på UCN kl. 8.30-15.30 alle hverdage, men det kan dog sagtens variere. Her vil du både modtage undervisning, få vejledning, lave øvelser, arbejde alene eller bruge tid på gruppeprojekter. Dine undervisere forventer også, at du til samtlige undervisningstimer har forberedt dig, og derfor kan du også forvente hjemmearbejde.

Studievejledning

Gitte Carstens
Generel studievejleder
Teknologi
Tlf.: 72 69 13 30
gc@ucn.dk

Kontaktperson for alle teknologi-uddannelser.