Studerende fortæller

Johanne Mosgaard Jæger: "Jeg vil anbefale multimediedesignuddannelsen til dem, der har interesse for kommunikation, design og webdesign. Det er en bred uddannelse som ikke nødvendigvis peger én bestemt retning."

Hvorfor har du valgt at læse til multimediedesigner?

Jeg har valgt at læse multimediedesign, fordi jeg syntes det lød som en bred uddannelse med mange muligheder. Jeg havde leget lidt med WordPress-hjemmesider forinden og har altid været meget kreativ. Multimediedesign lød som en god kombination af de ting. Selvom jeg egentlig først hældte til at læse til grafisk designteknolog, er jeg nu ret glad for, at det blev multimediedesign.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg drømmer om at blive selvstændig. Her er jeg sikker på at min forståelse for kodning, kommunikation og grafisk design bliver en stor hjælp og vil spare mig penge i opstartsfasen. Under min uddannelse er jeg allerede kommet godt i gang med at oprette virksomhed, og jeg har derfor søgt om at komme i praktik i egen virksomhed.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Uddannelsen er meget alsidig - man lærer lidt af det hele.
  • Underviserne giver os nogle gode redskaber, som vi selv kan arbejde videre med. F.eks. har vi lært basisting fra mange programmer i Adobe-pakken. Her fra kan du selv finde YouTube-tutorials og blive endnu bedre, hvis du ønsker det.
  • Der er god sammenhæng mellem praksis og teori. Der er selvfølgelig en del undervisning og rapportskrivning, men du får også lov til at udvikle kreative projekter og samarbejde med virksomheder.

Nævn tre ting, der har udfordret dig

  • Kodning. Der er så mange ting at huske, og vi arbejder med flere forskellige programmer. Kodning er ikke min stærkeste side, men alligevel har jeg opbygget en forståelse for det og er blevet væsentlig bedre, end da jeg startede på studiet. Hvis jeg er i tvivl om noget, er Google uden tvivl min bedste ven.
  • Rapportskrivning. Det har været en udfordring at skulle argumentere for mine designvalg. Der vil jeg meget hellere bare lege med produktet. Jeg er dog sikker på, at jeg vil benytte mig af nogle af processerne, som vi har brugt i vores projekter, når jeg engang kommer ud i det virkelige liv.
  • Gruppearbejde. Jeg gik på HHX og var handelselev, før jeg kom til UCN, hvor jeg ikke var vant til gruppearbejde. I starten var det en udfordring at blive sat i gruppe med folk jeg ikke kendte og samtidig skulle tage hensyn til. Jeg fandt heldigvis ret hurtigt ud af, hvem jeg arbejder godt sammen med og hvem jeg ikke arbejder så godt sammen med.

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Før jeg startede havde jeg ingen idé om, hvad jeg ville bruge uddannelsen til, eller hvad jeg ville arbejde med bagefter. Innovationsugen på 2. semester og en snak med Innovationskonsulent Anni Stavnskær Pedersen fra Next Step gjorde mig opsat på at blive iværksætter. Hvis du vil være selvstændig er det bare med at udnytte de redskaber der er til rådighed på UCN. Nogle af underviserne har masser af erfaring, og der er masser af råd og vejledning at få.

Hvordan er studiemiljøet?

Jeg har ikke været særlig god til at være en del af studiemiljøet udover det obligatoriske som gruppearbejde. Her har vi både arbejdet på skolen og benyttet os af skolens grupperum. Selvom man kan være presset med aflevering af projekt er det faktisk ret hyggeligt at sidde sent om aftenen på skolen eller hos et gruppemedlem, spise pizza og læse korrektur. På studiet er der også oprettet et initiativ, der hedder Creative Lab, som er elever der underviser elever. Det kan være en studerende, der er ekstra god til et af Adobe programmerne, til at tegne, kode, tage billeder eller andet relevant for studiet, som vedkommende har lyst til at lære andre. Hvis man har tid og lyst til at være social med sine klassekammerater er der også idrætsdag, fredagsbar og diverse fester. Der er næsten altid nogen i klassen, der tager initiativ til at mødes til en øl eller en fodboldkamp.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

Jeg vil anbefale multimediedesignuddannelsen til dem, der har interesse for kommunikation, design og webdesign. Det er en bred uddannelse som ikke nødvendigvis peger én bestemt retning. Der vil automatisk være fag som du bedre kan lide end andre. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du bedst kan lide at arbejde med, det gør det nemmere f.eks. at vælge en overbygning.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer multimediedesign?

De fleste tror at det er en ret nørdet uddannelse.

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Af redskaber vil jeg sige en god computer. Selvom det ikke er alle undervisere der er lige stor fan af Mac-computere, så kan de sagtens bruges til kodningsdelen. Det kræver bare, at man får installeret et ekstra program. Det vigtigste er bare, at computeren kan køre nogle af de tunge programmer og have mange programmer åbne på én gang. Så er man meget godt kørende.

Af egenskaber er det vigtigt, at man har lysten til selv at arbejde med programmerne uden for skolen. Med den undervisning vi får bliver du ikke ekspert i programmerne, men du får nogle redskaber, som du selv kan bygge videre på. YouTube og Google kan svare på de fleste spørgsmål til både kodning og Adobe-programmerne. Derudover er de fleste undervisere også altid klar på at hjælpe.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Vi fik oprettet en Insights-profil, som er en personlighedstest. Jeg blev overrasket over, hvor præcis den var på mig som person og hvordan jeg arbejder. Det har været et sjovt værktøj at have, især til gruppearbejde, hvor jeg har fået en større forståelse for, hvordan jeg selv arbejder, men også hvordan jeg takler at arbejde sammen med mine modsætninger.

Faglig studievejleder

Lisbeth Mathiesen
Faglig studievejleder

Tlf.: 72 69 16 14
lima@ucn.dk