Hvad kræver uddannelsen?

Få svar på, hvad det kræver af tid, egenskaber og udgifter for at komme godt igennem studiet og blive en god natur- og kulturformidler.

Uddannelsen i natur- og kulturformidling kræver, at du er indstillet på at deltage aktivt og bruge tid på studiet. Du bliver en del af et unikt fællesskab på det lille studie i Hjørring, hvor du kommer tæt på naturen og kulturen.

Lær at formidle dit budskab

På uddannelsen lærer du at formidle. Du kommer til at styrke dine formidlingsevner både på skrift og mundtligt. Det betyder også, at du kommer til at øve dig i at stille dig op og formidle forskellige emner til dine medstuderende. Du lærer også, at din målgruppe har stor betydning for din formidling, for måden du formidler på, vil være forskellig alt efter, om du formidler til børn eller voksne.  

Du kommer tæt på dine medstuderende

Når du læser til natur- og kulturformidler, går du på en lille uddannelse. Det betyder, at du kommer til at lære dine medstuderende godt at kende, og at I får mange fælles oplevelser i løbet af studietiden. Det er derfor vigtigt at deltage aktivt og bidrage til fællesskabet, for at få det bedste ud af uddannelsen.

Uddannelsen er et fuldtidsstudie 

Som udgangspunkt kan du forvente, at der kan være undervisningsaktiviteter i tidsrummet 8.00-15.45 alle hverdage, men det kan dog sagtens variere. Der kan også forekomme studieaktiviteter på andre tidspunkter i forbindelse med virksomhedsbesøg og ture ud af huset så som overnatningsture i naturen eller til teaterforestillinger. Ligeledes kan du forvente, at du til tider skal møde ind andre steder end på UCN.

Studiet stiller krav til dig

På uddannelsen vil du opleve, at der er forudsætningskrav. Det betyder, at udover eksamenerne på hvert semester, skal du løse to opgaver, som du er forpligtet til at udføre. Det kan f.eks. være en skriftlig opgave, et mundtligt oplæg eller en quiz. Du kommer også til, sammen med din studiegruppe, at arrangere en natur- eller kulturoplevelse for dine medstuderende og undervisere. Det kan f.eks. være en rundvisning på et museum, eller stå for at lave mad over bål.

Der er udgifter til bøger og udstyr

Du får brug for nogle bøger i løbet af studiet. Udgifterne til bøger kan dog holdes nede ved at købe brugte bøger eller læse noget af materialet digitalt. Derudover får du brug for en bærbar computer.

Få et smugkig på litteraturen

Er du interesseret i at høre nærmere om litteraturen på uddannelsen, er du velkommen til at kontakte den faglig studievejleder. Vær opmærksom på, at noget af litteraturen på studiet kan være på engelsk.

Studievejledning

Camilla Lehmann Mortensen
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
calm@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Lea Wisnes
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 07 28
lew@ucn.dk