Rejsebrev fra England

I min første tid på Fountains Abbey & Studley Royal blev jeg overvældet af alle de herlige personligheder som havde ventet i spænding på at møde denne viking fra Danmark der skulle være deres praktikant i de næste 5 måneder.

Alle var så hjælpsomme og venlige hvilket gjorde det utroligt nemt at være ny på stedet. Jeg kunne mærke fra starten af at det var et rigtig godt team hvor der er plads til det hele og man hjælper hinanden, så jeg faldt hurtigt til og gik i gang med mine arbejdes opgaver i trygge rammer.

Der var meget opmærksomhed på, at det var en ligevægtig aftale mellem mig og Fountains, at jeg tog alle de muligheder jeg kunne og havde lyst til for at lære mere og skabe erfaringer, mens jeg arbejdede her og hjalp dem. Fountains Abbey & Studley Royal er en ejendom på ca. 800 acres der rummer både, en Deer park der har været der siden middelalderen, en 1700 tals Water Garden, der ligger til grund for at stedet også er et World Heritage site, en kloster ruin fra middelalderen, Fountains Hall fra 1600tallet, og meget mere.

The Volunteer Department

Jeg startede med at arbejde med alle de mange forskellige frivillige, som er en kæmpe del af at få stedet til at løbe rundt. De arbejder alle hårdt for at bevare og formidle stedet, og forbedre og vedligeholder den oplevelse som vores gæster har på stedet. 

Den anden afdeling som jeg startede i var afdelingen med Marketing & Visitor Expreince hvor jeg igen havde mange forskellige opgaver, så som at lave plakater og screenslides til butikken, billetslag og restauranten, evaluering af vores påske events annonceringer via spørgeskema, udsende info om vores events, research for nye ideer til vores aktiviteter og events, deltage i kursus om marketing, brands, kampagner osv. samt opdatere hjemmesider med events og information og organisere Geocaching dage for besøgende.

I denne afdeling hjalp jeg også med skolebesøg som der er rigtig mange af i løbet af foråret og sommeren. Her lavede vi aktiviteter som filt og mosaik billeder, hule bygning, finde dyr i vandet og ”livet som en munk”. Og på den måde havde jeg både tid inde på kontoret, men også ude mellem de besøgende og vores skolegrupper, hvilket var en super kombination for mig da det gav mig en meget vekslende uge og forskellige erfaringer.

The Interpretation Department
Under mit ophold arbejde jeg også i formidlingsafdelingen hvor jeg i den forbindelse også arbejde med mit skoleprojekt, der handlede om formidling i en af vores mange gamle bygninger, Fountains Hall. Det var utrolig spændende at arbejde med Fountains Hall og lave forskellige formidlings ting til stedet f.eks. en kopi af et gammel fotoalbum der havde tilhørt et medlem af familien som boede på stedet 1930erne.

Fountains Hall er bygget i 1604 og er i dag brugt til mange forskellige ting, ferielejligheder, ansattes lejligheder, bryllupper, kunst udstillinger og formidling og dermed områder åbne for gæster.

Men det er et ønske Fountains Abbey & Studley Royal at stedet skulle bruges mere af gæster og deres oplevelse af stedet skulle forbedres, men også skabe en bedre forbindelse til resten af ejendommen, men hvad skulle der til for at opnå det? Hvad skulle man ændre og hvordan? Hvad ville de besøgende gerne opleve og hvad forvendte de af stedet? Og det var her hvor jeg tilbød min hjælp. På den måde blev det mit projekt og mine managere var glade for min interesse og for at give mig tid til at arbejde på projektet.

For at komme frem med svar til disse spørgsmål lavede jeg en brugerundersøgelse gennem spørgeskemaer til de besøgende på Fountains Hall og brugte marketing planen og business planen for hele ejendommen. Jeg havde møder med andre ansatte i National Trust som arbejder med formidling, besøgte andre National Trust ejendomme med samme formidlings situation og problem, for at se hvad de er kommet op med af løsninger og ideer.

Alle disse oplevelse og arbejdsopgaver har givet mig utrolig med erfaring og viden, meget mere end jeg havde regnet med og glæder med til at finde ud af hvad denne branche rummer og tilbyder i Danmark.

I min fritid..
Jeg var så heldig at jeg fik mulighed for at bo på ejendommen, i en hytte, sammen med andre praktikanter.

Hytten ligger i Deer parken som ligesom resten af området rummer utrolig spændende natur og historie, her var det nemt at få meget tid til at gå. Jeg følte mig meget heldig med at bo i så flot et område og flere gange tog jeg og nogle venner også på opdagelse i de nærliggende byer.

Andre dage tog vi op i dalene på vandreture, besøgte andre historiske steder, tog i biografen og gik på pubs.

Mange gange hørte jeg folk sige at jeg var kommet til et af de flotteste områder af England og med de flinkeste mennesker, hvilket ikke ville overraske mig hvis var sandt. Jeg føler mig så heldig og privilegeret over at havde haft så god en praktikplads med så mange lærerige og spændende oplevelser, samt skabt venskaber med herlige mennesker.
 

Line Skov Lundkvist, N11015

Faglig studievejleder

Maria Boel Klok Gudiksen
Studiekoordinator - Hjørring

Tlf. 72 69 06 86
mbs@ucn.dk
Lars Olsen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 13 95
laol@ucn.dk

Informationsmøder og åbent hus på UCN's adresser.

Vil du læse på UCN? Bliv mindet om åbent hus, ansøgningsfrister med mere.

Optagelse
- Sådan søger du ind