Gå til hoved indhold

Optagelse på UCN

Få overblik over hvornår og hvordan du skal søge optagelse på en af UCN's videregående uddannelser.

Hvad vil du søge?

Hos UCN kan du vælge en erhvervsakademiuddannelse på 2-2,5 år eller en professionsbacheloruddannelse på 3-4 år. En overbygning er en 1,5 årig uddannelse, der hæver din erhvervsakademiuddannelse til professionsbachelorniveau. Vil du vide mere om de forskellige uddannelsesniveauer, kan du blive klogere lige her.

Er du ikke kommet ind eller nåede du ikke at søge ind inden ansøgningsfristen, kan du også undersøge, om der er en ledig plads på en af vores uddannelser, som er noget for dig.

Det skal du være opmærksom på

Inden du søger ind på en af vores uddannelser, skal du undersøge, om du opfylder adgangskravene for den uddannelse, du er interesseret i. Ved du allerede hvilken uddannelse du vil søge ind på, kan du finde de specifikke adgangskrav og udvælgelseskriterier for vores uddannelser her:

Vil du kaste et bredere blik på ansøgningsprocessen for UCN's forskellige uddannelsesniveauer, kan du vælge det relevante niveau for dig herunder. 

Se hvordan du søger ind

Professionsbachelor og erhvervsakademiuddannelse
Professionsbachelor og erhvervsakademiuddannelse

Se hvordan du søger ind på vores korte og mellemlange videregående uddannelser.

Overbygning
Overbygning

Se hvordan du søger ind på vores overbygninger (top up) til erhvervsakademiuddannelser.

Ledige pladser
Ledige pladser

Nåede du ikke at søge inden fristen? Se om der er en ledig plads til dig og hvordan du søger den.

Mere om optagelse

Søger du information om krav til dansk niveau, IB/Udenlandsk eksamen, genindskrivning eller noget helt fjerde? Vi har samlet en række optagelsesrelaterede emner, som måske kan hjælpe dig videre. Er du i tvivl, kan du altid kontakte en vejleder.