Er du i tvivl?

Hvis du er i tvivl om hvilken uddannelse du skal vælge, eller hvad det kræver at blive optaget, er der heldigvis råd at hente.

Måske er du i tvivl om valget mellem to uddannelser? Måske ved du slet ikke, hvilken vej du skal gå? Opfylder du adgangskravene? Skal du overhovedet læse på UCN, eller skal du noget helt andet?

Bliv afklaret om dit uddannelsesvalg

Ved åbent hus kan du få det fulde overblik over dine muligheder, opleve studiemiljøet og stille spørgsmål. Studiepraktikken giver dig tre dages totalindsigt i den uddannelse, du er interesseret i, mens Studerende for en dag lader dig komme helt tæt på og prøve én dag som studerende.

Hvis du føler, at du er helt på herrens mark, kan du booke en én til én samtale med en studievejleder og få sparring og svar.

Kom til åbent hus

Oplev studiemiljøet, stil spørgsmål, bliv afklaret - og kom lidt tættere på!

Se tidspunkterFå styr på uddannelsestyperne

På UCN kan du tage en professionsbachelor-, erhvervsakademi- eller top-up-uddannelse. UCN udbyder desuden erhvervsuddannelsen som pædagogisk assistent i Thisted.

Hvad er en professionsbacheloruddannelse?

En professionsbacheloruddannelse varer som regel 3½ år og består af teoretisk og praktisk undervisning, hvor praktikken har en varighed af mindst 6 måneder.

En professionsbacheloruddannelse giver titlen professionsbachelor i f.eks. sygepleje.

Professionsbacheloruddannelser på UCN

Hvad er en erhvervsakademiuddannelse?

En erhvervsakademiuddannelse varer som regel 2-2½ år og indeholder teoretisk undervisning på selve uddannelsen og praktik af mindst 3 måneders varighed. 

En erhvervsakademiuddannelse giver titlen AK efter uddannelsesnavnet, f.eks. 'serviceøkonom AK'.

Med en erhvervsakademiuddannelse har du flere muligheder for at videreuddanne dig. Du kan for eksempel tage en top-up-uddannelse til professionsbachelor på UCN.

Erhvervsakademiuddannelser på UCN

Hvad er en top-up-uddannelse?

En top-up-uddannelse er en professionsbacheloruddannelse, der fungerer som direkte overbygning på en adgangsgivende erhvervsakademiuddannelse. Den varer 1½ år, og du er i praktik i mindst 2 måneder i løbet af uddannelsen.

Du kan vælge mellem top-up-uddannelserne afhængig af din erhvervsakademiuddannelse.

Top-up-uddannelser på UCN