Erhvervsuddannelse

Søg ind på en erhvervsakademiuddannelse med en erhvervsuddannelse i rygsækken

Hvis du tidligere har afsluttet eller er på vej til at afslutte en af de erhvervsuddannelser, der er på listen over adgangsgivende uddannelser, så skal du søge før d. 15. marts på www.optagelse.dk (kvote 2). Enten giver din erhvervsuddannelse dig direkte adgang, eller der kan være specifikke krav om, at du også har bestået et eller flere gymnasiale fag på mindst C- eller B-niveau. 

Når du søger før d. 15. marts betyder det, at alt det som du har vedhæftet til din ansøgning kan være med i vurderingen. Din ansøgning vurderes ud fra de konkrete udvælgelseskriterier, som er fastsat for hver enkelt uddannelse.

Få mere information

Læs mere om optagelse via kvote 2.

Det er afgørende om du opfylder de specifikke adgangskrav, så derfor er det vigtigt at du tjekker den enkelte uddannelse under adgangskrav og udvælgelseskriterier.

Vigtige datoer

1. februar
Optagelse på www.optagelse.dk åbner for ansøgning (kvote 2).
15. marts
Ansøgningsfrist kl. 12.00.
15. april
Frist for upload af dokumentation i optagelse.dk (dog undtaget dokumentation for eksaminer og enkeltfag, som afsluttes i foråret - her er fristen 5. juli).
5. juli
Frist for upload af eksamensbeviser og enkeltfagsbeviser fra foråret.
28. juli
Svar på ansøgning via mail/UCN Optagelsesportal.

Offentliggørelse af evt. ledige studiepladser på www.ucn.dk/ledigepladser. Ansøgning foregår via online ansøgningsskema, som kan tilgås på siden.

Bemærk: Ledige studiepladser besættes efter ‘først til mølle’-princippet indtil studiestart.

ER DU I TVIVL?

Måske er du i tvivl om valget mellem to uddannelser? Måske ved du slet ikke, hvilken vej du skal gå? Opfylder du adgangskravene? Skal du overhovedet læse på UCN, eller skal du noget helt andet?

Uanset hvad du er i tvivl om, er der flere måder vi kan hjælpe dig med at blive afklaret i dit uddannelsesvalg. Læs mere og få hjælp til dit uddannelsesvalg.