Gymnasial eksamen med mere

Søg ind på en erhvervsakademiuddannelse med en gymnasial eksamen i rygsækken, der er suppleret med erfaring fra ophold eller erhvervslivet

Hvis du har mere med dig - enten før din gymnasiale eksamen, eller efter - og du vil gerne vurderes på andet end dit karaktergennemsnit, skal du søge via kvote 2. Måske har du relevant erhvervserfaring, højskoleophold eller anden uddannelse, som kan være med til at supplere en vurdering af dine samlede kompetencer.

Når du søger før d. 15. marts betyder det, at alt det, som du har vedhæftet til din ansøgning, kan være med i vurderingen. Din ansøgning vurderes ud fra de konkrete udvælgelseskriterier, som er fastsat for hver enkelt uddannelse. 

Bemærk: Alle ansøgere til grafisk designteknolog skal søge i kvote 2.

Få mere information

Læs mere om optagelse via kvote 2.

Det er afgørende om du opfylder de specifikke adgangskrav, så derfor er det vigtigt at du tjekker den enkelte uddannelse under adgangskrav og udvælgelseskriterier.

Vigtige datoer

1. februar
Optagelse på www.optagelse.dk åbner for ansøgning (kvote 2).
15. marts
Ansøgningsfrist kl. 12.00.
15. april
Frist for upload af dokumentation i optagelse.dk (dog undtaget dokumentation for eksaminer og enkeltfag, som afsluttes i foråret - her er fristen 5. juli).
5. juli
Frist for upload af eksamensbeviser og enkeltfagsbeviser fra foråret.
28. juli
Svar på ansøgning via mail/UCN Optagelsesportal.

Offentliggørelse af evt. ledige studiepladser på www.ucn.dk/ledigepladser. Ansøgning foregår via online ansøgningsskema, som kan tilgås på siden.

Bemærk: Ledige studiepladser besættes efter ‘først til mølle’-princippet indtil studiestart.

ER DU I TVIVL?

Måske er du i tvivl om valget mellem to uddannelser? Måske ved du slet ikke, hvilken vej du skal gå? Opfylder du adgangskravene? Skal du overhovedet læse på UCN, eller skal du noget helt andet?

Uanset hvad du er i tvivl om, er der flere måder vi kan hjælpe dig med at blive afklaret i dit uddannelsesvalg. Læs mere og få hjælp til dit uddannelsesvalg.