Fascineret af teknik og mennesker

Tilde Nielsen, radiograf på radiologisk afdeling på Aalborg Sygehus, fortæller:

Arbejdet som radiograf er virkelig varieret, og det kan jeg rigtig godt li'. Man laver ikke det samme hver dag.

Tilde Nielsen er ansat på radiologisk afdeling på Nordjyllands største sygehus, Aalborg Sygehus. Her laver hun primært CT-scanninger, men en del af det at arbejde på et stort sygehus indebærer også, at man som radiograf skal kunne lidt af hvert, og for Tilde er det noget af det bedste ved hendes job:

 - Det kan godt være, at jeg for det meste laver CT-scanninger, men nogle dage skal jeg måske ned i skaderøntgen og tage billeder af brækkede knogler eller undersøge traumer. Man laver ikke det samme hver dag, fortæller Tilde, der faldt for kombinationen af teknik og mennesker, da hun besluttede sig for at blive radiograf:

 - Til at begynde med var det nok mest et tilfælde. Men jeg kunne virkelig godt li', at uddannelsen og faget både indeholder noget teknisk men også kontakten med mennesker. Det er ikke kun patient, pleje og omsorg, men også produktorienteret, forstået på den måde, at vi skal levere nogle resultater i form af billeder, som lægerne kan bruge i deres videre arbejde med patienterne.

Gode oplevelser for patienterne

For Tilde er det vigtigt at gøre undersøgelserne til så gode oplevelser som muligt for patienterne. Og det kan være en udfordring, for patienterne kan godt være lidt nervøse, når de møder de store scanningsapparater for første gang:

 - En stor del af arbejdet som radiograf er patientkontakten. Der er mange patienter, som kommer første gang på vores afdeling, og der er det rigtigt vigtigt for os, at vi får informeret dem om undersøgelsen og gjort dem så trygge som muligt i forhold til de undersøgelser, de skal igennem i deres behandlingsforløb, forklarer Tilde.

Arbejdet som radiograf indebærer også skiftende arbejdstider. Radiologisk afdeling er døgnbemandet, så Tilde har både dag-, aften- og nattevagter:

 - Det er meget skiftende både med dag-, aften- og natarbejde og også weekendarbejde. Og så kan vi komme med ønsker til, hvilke vagter vi gerne vil have. Nogle vil gerne have mange natvagter, mens andre selvfølgelig gerne vil have flest dagvagter. Det fungerer faktisk rigtig godt, og det er meget fleksibelt.