Forberedelseskurser

Der er flere veje til at opnå supplering af fag og opkvalificering

Økonomikursus

Studerende som ikke opfylder adgangsbetingelserne vedrørende økonomi kan f.eks. ansøge om en individuel kompetencevurdering, som kan give følgende IKV-afgørelse - at økonomikurset skal gennemføres for at opnå en positiv IKV-vurdering, og dermed optages med forbehold.

Dette betyder, at der er deltagelsespligt i økonomikurset, som afvikles i august måned.

Deltagelsespligten består i, at den studerende skal aflægge og bestå en økonomiprøve, før at optagelsen på studiet er gældende, dvs. der ikke er mødepligt på selve kurset.

Økonomikurset vil også henvende sig til studerende som opfylder adgangskriterierne, men som ønsker at opfriske sin viden indenfor økonomi.

Pris og tilmelding
Økonomikurset koster inkl. materialer kr. 1.100. Tilmeldte studerende vil modtage en regning fra UCN efter afviklingen af kurset.

Kontakt studiesekretæren for uddannelsen for at tilmelde dig.

Gymnasiale suppleringskurser - GSK 

Gymnasial supplering er supplering i enkelte fag og kan indeholde fag fra de fire gymnasiale uddannelser inklusive fag fra valgfagsbekendtgørelsen.

Kurserne kan være tilrettelagt som halvårs- og helårsforløb eller som komprimerede forløb i løbet af året - fx sommerkurser. Der er krav om fuld studieaktivitet.

Optagelseskrav

Du skal have en afsluttet gymnasial eksamen, eksempelvis stx, hf, hhx, htx, GU, GIF (Gymnasialt Indslusningskursus for Fremmedsprogede) eller en anden tilsvarende eksamen for at blive optaget på et gymnasialt suppleringsforløb.

Du kan optages på et gymnasialt suppleringsforløb, hvis du mangler ét eller flere fag på et bestemt niveau, der er krævet, for at du kan søge ind på en bestemt videregående uddannelse, eller hvis du har brug for at forbedre karakteren i et fag for at opfylde adgangskrav for optagelse.

Hvis der er for få ansøgere til at oprette et gymnasialt suppleringshold, hvor du har søgt, bliver du tilbudt plads på et andet undervisningssted - fortrinsvis i Region Nordjylland.

I Nordjylland administreres gymnasial supplering af Nørresundby Gymnasium, men de fleste kurser afholdes på Aalborg Studenterkursus.

Sådan søger du

Opgradering af viden

Opfylder du adgangskravene, men er blevet anbefalet at opgradere din fagspecifikke viden inden studiestart? Der er forskellige udbydere, der tilbyder de fag, du er blevet anbefalet fra UCN.

Læs mere her: Opgradering af fagspecifik viden (PDF) (Aalborg Handelsskole)

Opkvalificering

Opfylder du ikke kravene til dit drømmestudie ved UCN? Der er forskellige udbydere, der tilbyder de fag, du mangler for at komme ind på dit studie på UCN.

Læs mere her: Opkvalificering (PDF) (Aalborg Handelsskole)

Studievejledning

Camilla Lehmann Mortensen
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
calm@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Lars Olsen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 13 95
laol@ucn.dk