Individuel kompetencevurdering

Søg ind på erhvervsakademiuddannelsen til serviceøkonom med en individuel kompetencevurdering (IKV) i rygsækken

Fik du mon aldrig færdiggjort din ungdomsuddannelse? Måske har du på andre måder fået masser af viden og erfaringer ved at arbejde som ufaglært/selvstændig, opholde dig i udlandet, være på højskole, have tillidshverv, arbejde som frivillig eller måske har du noget helt andet med dig i din rygsæk.

Bemærk: Denne side handler om hvordan du søger ind på en uddannelse med en positiv IKV. Læs mere om hvordan du søger en indiduel kompetencevurdering.

Ansøgning om optagelse med IKV

Med en positiv IKV har du adgang til at søge optagelse på uddannelsen på optagelse.dk via kvote 2. Hvis din IKV er i behandling og ikke afgjort inden fristen 15. marts, er det vigtigt, at du alligevel overholder ansøgningsfristen og afsender din ansøgning om optagelse på uddannelsen i optagelse.dk.

Upload IKV-svar

Du skal være opmærksom på, at du efterfølgende skal uploade dit positive IKV-svar som dokumentation til din ansøgning i optagelse.dk. 

Hvis du har søgt optagelse på uddannelsen i optagelse.dk men efterfølgende har fået et negativt IKV-svar vil det betyde, at din ansøgning til uddannelsen afvises og du vil modtage besked.

Få mere information

Læs mere om individuel kompetencevurdering eller om optagelse via kvote 2.

Det er afgørende om du opfylder de specifikke adgangskrav, så derfor er det vigtigt at du tjekker den enkelte uddannelse under adgangskrav og udvælgelseskriterier.

Vigtige datoer

Du kan søge en individuel kompetencevurdering hele året, men for at komme i betragtning til årets optag skal din IKV-ansøgning være indsendt i god tid, og senest medio februar. IKV-sagsbehandling kan tage op til 4 uger.

1. februar
Optagelse på www.optagelse.dk åbner for ansøgning (kvote 2).
15. marts
Ansøgningsfrist kl. 12.00.
15. maj
Frist for upload af dokumentation i optagelse.dk (dog undtaget dokumentation for eksaminer og enkeltfag, som afsluttes i foråret - her er fristen 5. juli).
5. juli
Frist for upload af eksamensbeviser og enkeltfagsbeviser fra foråret.
26. juli
Svar på ansøgning via mail/UCN Optagelsesportal.

Offentliggørelse af evt. ledige studiepladser på www.ucn.dk/ledigepladser. Ansøgning foregår via online ansøgningsskema, som kan tilgås på siden.

Bemærk: Ledige studiepladser besættes efter ‘først til mølle’-princippet indtil studiestart.

ER DU I TVIVL?

Måske er du i tvivl om valget mellem to uddannelser? Måske ved du slet ikke, hvilken vej du skal gå? Opfylder du adgangskravene? Skal du overhovedet læse på UCN, eller skal du noget helt andet?

Uanset hvad du er i tvivl om, er der flere måder vi kan hjælpe dig med at blive afklaret i dit uddannelsesvalg. Læs mere og få hjælp til dit uddannelsesvalg.