Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som serviceøkonom.

Som serviceøkonom har du en kort men bred uddannelse, der giver dig mange retninger at gå videre i. Du kan vælge at søge job eller du vælge at læse videre til professionsbachelor. Læs mere her på siden om dine muligheder.

Hvor bliver du ansat?

Dine muligheder er mange - men her er nogle eksempler på, hvor du kan blive ansat, og hvad du kan arbejde med.

Sport og eventbranchen

Eksempel: Eventkoordinator

Som eventkoordinator kommer du direkte ind i maskinrummet, når der skal leveres oplevelser til mennesker indenfor oplevelsesindustrien.

Det kan både være på en festival, i et koncerthus eller messecenter eller på et stort hotel. Her vil du typisk skulle løse både små og store koordinerende og udførende opgaver indenfor planlægning, konceptudvikling, markedsføring, bestilling af f.eks. forplejning, kontakt til leverandører og afvikling af selve arrangementet. Du kan også blive involveret i økonomi og prissætning af f.eks. kuvertpriser eller billetpriser.

Du har kort fortalt en helt central rolle i at skabe oplevelser for både små og store grupper af gæster og kunder.

Du kan eksempelvis også blive ansat som eventkoordinator, salgs- og sponsorkoordinator, idrætskonsulent, konference og event producer eller sportskoordinator.

Hotel og restaurant

Eksempel: receptionist 

Som receptionist får du et stort ansvar, da du typisk er ansigtet udadtil. Samtidig forventes du at kunne løse mange typer af behov og opgaver på stedet eller kunne levere et kvalificeret svar.

Det kan f.eks. dreje sig om at sammensætte tilbud og pakkeløsninger med overnatning og andre oplevelser hos samarbejdspartnere, som er skræddersyet til kunden.

Som receptionist arbejder du også med ind- og udtjek af gæster, booking, svarer på praktiske spørgsmål, holder styr på kassebeholdningen, svarer på mails og alt det, som man ellers forventer at få hjælp til i en reception.

Du kan eksempelvis også blive ansat som front office manager, receptionist, restaurant manager, HR-koordinator eller konferencekoordinator.

Turistbranchen

Rejsebranchen er præget et stor konkurrence om kunderne, skiftende sæsoner året rundt og mange internationale samarbejdspartnere over hele verden.

På et rejsebureau kan serviceøkonomer f.eks. arbejde med at sammensætte tilbud på pakkerejser, arrangere og koordinere rejser for grupper og være i kontakt med de rejsende ude i verden.

De kan også arbejde med marketingmateriale i samarbejde med marketingafdelingen til brug i kampagner og annoncer.

Du kan eksempelvis blive ansat som event manager, rejsekonsulent, sales manager eller arbejde med social media og marketing.

Hvad bliver du ansat som?

Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Eventmedarbejder
  • Koordinator
  • Informationsmedarbejder/receptionist
  • Salg-/marketingmedarbejder
  • Rejsebureaumedarbejder

Adgang til overbygninger på UCN

Når du er uddannet serviceøkonom, har du adgang til en række overbygninger på UCN. Det betyder ikke, at du er sikker på at blive optaget på overbygningen, men blot at du opfylder adgangskravene for at blive optaget. Overbygningerne har et begrænset antal pladser.

På UCN er uddannelsen til serviceøkonom adgangsgivende til følgende overbygninger:

Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn

UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.

Tag din overbygning i udlandet

Du kan også vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.

Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner

Det er ikke kun på UCN, du kan tage en overbygning. Du kan undersøge dine muligheder på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakte deres studievejleder. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos den faglige studievejleder samt i den generelle studievejledning.

Studievejledning

Lars Olsen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 13 95
laol@ucn.dk