Job og karriere

Læs om dine muligheder for job og efteruddannelse som serviceøkonom.

Som serviceøkonom har du en kort men bred uddannelse, der giver dig mange retninger at gå videre i. Du kan vælge at søge job eller du vælge at læse videre til professionsbachelor. Læs mere her på siden om dine muligheder.

Hvad laver tidligere studerende i dag?

Læs et lille udpluk af de spændende jobs, som studerende fra uddannelsen har i dag.

Frederikke arbejder som Online Marketingassistent

Frederikke Holm er 25, og blev færdig som serviceøkonom i 2020 I dag arbejder hun i Monito, hvor hun er ansat som Online marketingassistent med ansvar for virksomhedens webshop og sociale medier.

Hvad er dine typiske opgaver?
Mine opgaver består typisk af arbejde med vores webshop, herunder oprettelse af ny varer, ekspedere ordrer, SEO, annoncering, konverteringsoptimering m.m.  Derudover sidder jeg også med strategiudvikling, planlægning og udførelse af aktiviteter samt indhold til SoMe.

Hvad er det bedste ved dit job?
Jeg får mulighed for at bruge min uddannelse som serviceøkonom ved bl.a. at planlægge og udføre arrangementer med henblik på at bringe oplevelsesøkonomi ind i detailbranchen.

Hvad er dine fremtidsplaner?
Det har altid været min drøm, en dag at kunne åbne mit eget hotel. Det mål ligger dog et stykke ude i fremtiden, så inden vil jeg udover arbejde også gerne læse International Hospitality Management.

Har du et spørgsmål til Frederikke?
Indsend dit spørgsmål og skriv "Frederikke". Så formidler UCN dit spørgsmål videre. Send dit spørgsmål.

Nikolaj har ansvar for daglig drift

Nikolaj Steffensen Worm er 28, og blev færdig som Serviceøkonom i 2020. I dag arbejder han på Ruths Hotel, hvor han er ansat som Restaurant supervisor med ansvar for daglig drift i morgenteamet.

Hvad er dine typiske opgaver?
Mit ansvar består i fordeling af tjenere på arbejdsstationer i forbindelse med morgenserveringen. Udarbejde en plan for afvikling af dagen, overblik over gæster der bor på hotellet, deres præferencer, samt klargøring og afvikling af konferencer. Herforuden arbejder jeg i receptionen.

Hvad er det bedste ved dit job?
Det bedste ved mit job er det tætte forhold til gæsten, så jeg kan yde den bedste service. Samt samarbejdet på tværs af hotellets afdelinger.

Hvad er dine fremtidsplaner?
Måske at tage en Top up-uddannelse. Jeg har en forkærlighed for Revenue management samt ledelse, hvor jeg kan trække på mine erfaringer fra kokke-, tjener- samt serviceøkonomuddannelsen.

Har du et spørgsmål til Nikolaj?
Indsend dit spørgsmål og skriv "Nikolaj". Så formidler UCN dit spørgsmål videre. Send dit spørgsmål.

Frederikke og Nikolaj svarer på spørgsmål om job og karriere

  • Hvad arbejder du med?
  • Hvor søgte du job?
  • Hvordan ser hverdagen ud?
  • Hvordan er virkeligheden efter studiet?
Stil dit spørgsmål

Hvor bliver du ansat?

Dine muligheder er mange - men her er nogle eksempler på, hvor du kan blive ansat, og hvad du kan arbejde med.

Sport og eventbranchen

Eksempel: Eventkoordinator

Som eventkoordinator kommer du direkte ind i maskinrummet, når der skal leveres oplevelser til mennesker indenfor oplevelsesindustrien.

Det kan både være på en festival, i et koncerthus eller messecenter eller på et stort hotel. Her vil du typisk skulle løse både små og store koordinerende og udførende opgaver indenfor planlægning, konceptudvikling, markedsføring, bestilling af f.eks. forplejning, kontakt til leverandører og afvikling af selve arrangementet. Du kan også blive involveret i økonomi og prissætning af f.eks. kuvertpriser eller billetpriser.

Du har kort fortalt en helt central rolle i at skabe oplevelser for både små og store grupper af gæster og kunder.

Du kan eksempelvis også blive ansat som eventkoordinator, salgs- og sponsorkoordinator, idrætskonsulent, konference og event producer eller sportskoordinator.

Hotel og restaurant

Eksempel: receptionist 

Som receptionist får du et stort ansvar, da du typisk er ansigtet udadtil. Samtidig forventes du at kunne løse mange typer af behov og opgaver på stedet eller kunne levere et kvalificeret svar.

Det kan f.eks. dreje sig om at sammensætte tilbud og pakkeløsninger med overnatning og andre oplevelser hos samarbejdspartnere, som er skræddersyet til kunden.

Som receptionist arbejder du også med ind- og udtjek af gæster, booking, svarer på praktiske spørgsmål, holder styr på kassebeholdningen, svarer på mails og alt det, som man ellers forventer at få hjælp til i en reception.

Du kan eksempelvis også blive ansat som front office manager, receptionist, restaurant manager, HR-koordinator eller konferencekoordinator.

Turistbranchen

Rejsebranchen er præget et stor konkurrence om kunderne, skiftende sæsoner året rundt og mange internationale samarbejdspartnere over hele verden.

På et rejsebureau kan serviceøkonomer f.eks. arbejde med at sammensætte tilbud på pakkerejser, arrangere og koordinere rejser for grupper og være i kontakt med de rejsende ude i verden.

De kan også arbejde med marketingmateriale i samarbejde med marketingafdelingen til brug i kampagner og annoncer.

Du kan eksempelvis blive ansat som event manager, rejsekonsulent, sales manager eller arbejde med social media og marketing.

Hvad bliver du ansat som?

Afhængig af din profil og dine interesser, kan du efter uddannelsen arbejde som:

  • Eventmedarbejder
  • Koordinator
  • Informationsmedarbejder/receptionist
  • Salg-/marketingmedarbejder
  • Rejsebureaumedarbejder

Adgang til overbygninger på UCN

Når du er uddannet serviceøkonom, har du adgang til en række overbygninger på UCN. Det betyder ikke, at du er sikker på at blive optaget på overbygningen, men blot at du opfylder adgangskravene for at blive optaget. Overbygningerne har et begrænset antal pladser.

På UCN er uddannelsen til serviceøkonom adgangsgivende til følgende overbygninger:

Efter- og videreuddannelsesmuligheder ved UCN act2learn

UCN act2learn udbyder en lang række kurser og videreuddannelser på deltid indenfor alle fagområder. Læs mere om efter- og videreuddannelse ved UCN act2learn.

Tag en overbygning i udlandet

Du kan vælge at tage en overbygning i udlandet. Her kan UCN’s internationale kontor hjælpe dig med gode råd og vejledning. Du kan kontakte dem på international@ucn.dk.

Overbygninger på andre uddannelsesinstitutioner

Vi anbefaler, at du altid undersøger dine muligheder for videreuddannelse på www.ug.dk, på de andre danske uddannelsesinstitutioners hjemmesider eller kontakter deres studievejleder, hvis du drømmer om at læse en bestemt overbygning. På UCN kan du få vejledning om efter- og videreuddannelsesmuligheder hos studievejledningen.

Studievejledning

Camilla Lehmann Mortensen
Generel studievejleder
Business
Tlf.: 72 69 13 33
calm@ucn.dk

Kontaktperson for alle business-uddannelser.

Lars Olsen
Faglig studievejleder

Tlf. 72 69 13 95
laol@ucn.dk