Studerende fortæller

Martin Bjerregaard Christensen: "Jeg valgte serviceøkonomuddannelsen fordi jeg tidligere har arbejdet i servicebranchen, blandt andet som guide, hvilket jeg synes var super interessant. Det er servicebranchen, jeg brænder for – derudover er jeg meget sportsinteresseret."

Hvorfor har du valgt at læse til serviceøkonom?   

Jeg valgte serviceøkonomuddannelsen fordi jeg tidligere har arbejdet i servicebranchen, blandt andet som guide, hvilket jeg synes var super interessant. Det er servicebranchen, jeg brænder for – derudover er jeg meget sportsinteresseret. Serviceøkonomuddannelsen giver mulighed for begge dele, så det svære valg var egentlig, hvilket speciale jeg skulle vælge.

Hvad drømmer du om at arbejde med, når du er færdig med studiet?

Jeg har ikke en drøm om at arbejde et bestemt sted. Jeg synes denne uddannelse giver rigtig mange interessante jobmuligheder, så lige nu er fokus på uddannelsen, og så må vi se hvor det bringer mig hen.

Nævn tre spændende ting ved din uddannelse

  • Praktikforløbet
  • At man bliver inddraget i undervisningen
  • Underviserne brænder for det de laver, hvilket gør undervisningen mere interessant

Nævn nogle ting, der har udfordret dig

  • At skulle tilbage på skolebænken efter flere års pause

Hvad har du fået ud af uddannelsen på det personlige plan?

Jeg har lært at være mere selvstændig, da uddannelsen kræver at man selv tager ansvar for sin egen læring. Efter min praktikperiode har jeg også fået indblik i, hvordan det er at arbejde fuld tid i en virksomhed, der arbejder med noget af det som jeg interesserer mig for og gerne vil arbejde med fremadrettet.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet inviterer til masser af socialt samvær, så hvis man er interesseret i det, findes der gode muligheder for det. Derudover er campus på Hobrovej indrettet, så man altid kan finde fred og ro til at fordybe sig i sine studier.

Hvis du skulle anbefale din uddannelse til andre, hvad ville du så sige?

At de burde vælge serviceøkonomuddannelsen, fordi undervisningen tager udgangspunkt i praksis, og hvis man ønsker det, kan uddannelsen give mulighed for de fedeste jobs inden for servicebranchen. Derudover har du mulighed for at deltage i en studietur, hvor man kommer ud at besøge nogle af verdens førende inden for service- og sportsbranchen. Absolut en tur jeg ville tage på igen hvis jeg havde muligheden.

Hvad siger andre, når du fortæller, at du studerer til serviceøkonom?

De spøger for det meste hvad det er og hvad jeg kan få ud af det. 

Hvilken ting er et ”must have” på din uddannelse?

Jeg synes deltagelse på studieturen, som for vores vedkommende gik til Miami, er noget man ikke må gå glip af. En rigtig god tur både fagligt og socialt, hvor vi fik få lov til at opleve og høre på nogle af dem som arbejder for verdens førende virksomheder inden for det område vi studerer.

Fortæl en sjov eller tankevækkende oplevelse, du har haft i løbet af din uddannelse

Jeg synes, at det er tankevækkende hvor store og vigtige virksomheder, det var muligt for os at besøge    på vores studietur, på trods af UCN’s relativt lille størrelse. Der bliver virkelig ydet en indsats, for at vi kan få den bedst mulige oplevelse, hvilket gør at det er det hele værd, på trods af at det er mange penge for en studerende.