Gå til hoved indhold

Søgen efter den rette uddannelse

I 2005 blev Tinna udlært tjener fra Kokkedal Slot, men efter nogle år på arbejdsmarkedet indså hun, at hun gerne ville videreuddanne sig indenfor restaurationsbranchen. Hun begyndte derfor at lede efter en uddannelse, som matchede hendes ønsker og forventninger.

Det var her, at hun fik øjnene op for uddannelsen som service- og oplevelsesøkonom, da den var relevant for hendes baggrund og fulgte op på nogle af de emner, som hun havde haft om på tjeneruddannelsen. Fordi hun ikke fandt andre uddannelser, der matchede hendes behov, søgte hun service- og oplevelsesøkonom som sin eneste prioritet – og blev optaget på den.

Praktik i en uventet branche

Dengang Tinna startede på uddannelsen, havde hun regnet med fortsat at blive indenfor restaurationsbranchen. Det kom derfor som en overraskelse, da hun landede en praktikplads i eventafdelingen hos Weber-Stephen Nordic.

Hun tog dog muligheden med oprejst pande, og praktikperioden endte med at blive både lærerig og spændende, fordi hun fik lov at prøve kræfter indenfor et nyt område.

- Praktikopholdet giver så meget, fordi man er ude og afprøve alle de teorier, som man lærer undervejs.

Vejen til ”tops”

Efter Tinna var færdiguddannet service- og oplevelsesøkonom, sikrede hun sig et fuldtidsjob som eventkoordinator hos sin forhenværende praktikplads. Rejsen mod hendes nuværende stilling som HR- og eventchef hos MigogAalborg tog dog noget tid.

Mellem hendes første job og nuværende stilling har Tinna nemlig arbejdet med HR og ledelse ved forskellige virksomheder. Jobbet hos MigogAalborg blev først en realitet, da hun kontaktede chefen for at høre om han kunne hjælpe hende med at finde arbejde.

"Efter en måned som ledig, ringede han selv og tilbød mig et job hos MigogAalborg. Det var dengang en lille virksomhed og jeg startede som kontorchef med mange forskellige blæksprutte-opgaver."

Tinna Bøgeskov Schultz

HR- og eventchef i MigogAalborg

I dag er hun både kontorchef, HR-chef og eventchef i selv samme virksomhed.

Hvad laver en HR- og eventchef?

Tinnas dag som HR- og eventchef starter omkring kl. 8.30, hvor hun åbner kontoret og gør klar til dagens gøremål. Hun sidder blandt andet med forskellige HR-opgaver og alt det praktiske på kontoret, som indebærer gennemgang af mailbokse og dagskalendere, bestilling af kontorartikler og deltagelse i møder.

Derudover har hun også ansvaret for MigogAalborgs events samt fungerer som sparringspartner til ledelsen og bestyrelsen i forhold til budgetter, strategier og fremtid.

Dagen slutter kl. 15.00, hvor hun lukker kontoret.

Eventplanlægning: Aalborg Awards

Aalborg Awards er et stort årligt awardshow, hvor butikker og spisesteder i Aalborg bliver hyldet. I 2019 fik Tinna ansvaret for at planlægge og afholde eventet. Hun skulle altså stå for både nomineringsforløbet, som finder sted på MigogAalborgs hjemmeside, samt planlægning af selve awardshowet, hvor der er prisuddeling og musik.

- Jeg brugte ca 6 måneder på at planlægge det og jeg havde gang i mange af de redskaber omkring events, som jeg lærte på UCN.

Her satte Tinna pris på, at hun allerede havde stiftet bekendtskab med eventbranchen i sit praktikforløb for kendskabet viste sig at være en stor fordel, da hun skulle planlægge sit første Aalborg Awards.

UCN har fingeren på pulsen

Tinna kendte kun til restaurationsbranchen, da hun startede ved UCN, men gennem sit studie har hun fået ny viden indenfor forskellige områder og brancher. Dette skyldes blandt andet læringsmiljøet på UCN, hvor hun nemt kunne sparre med sine underviserne om studie-materialet.

Desuden oplevede hun, at underviserne havde fingeren på pulsen, når det kom til den virkelig verden. De ved, hvad der sker ude i brancherne og inddrager det i undervisningen.