Gå til hoved indhold

Interessen blev vakt i sabbat-årene

Peter har altid været en sportsnørd. Og i sabbat-årene blev interessen for oplevelsesindustrien endnu større, mens han arbejdede som blandt andet skiguide. Men interessen betød ikke, at Peter vidste præcist, hvad det rette valg ville være.

- Jeg var meget i tvivl om hvad jeg skulle vælge. Jeg har altid gerne ville være journalist - især sportsjournalist. Jeg følte ikke at jeg havde "niveauet" rent skriftlig og søgte derfor aldrig ind.

Universitetet valgte Peter fra på grund af den begrænsede mængde praktik. Derfor sporede han sig ind på uddannelserne markedsføringsøkonom og service- og oplevelsesøkonom.

Skiftede studie efter optagelse

Peter blev optaget på hans første prioritet (markedsføringsøkonom), men skulle først læse et par fag op før studiestart. Det foregik også på UCN og her mødte han flere, der skulle læse service- og oplevelsesøkonom. Og så ændrede planerne sig igen. Det møde fik nemlig Peter til at skifte spor og flytte fra markedsføringsøkonom til service- og oplevelsesøkonom.

Efter service- og oplevelsesøkonom læste han videre på UCNs overbygning til professionsbachelor i sport management.

”Drømmepraktikken” faldt til jorden

Allerede inden Peter startede på service- og oplevelsesøkonom havde han et mål om at komme i praktik i en engelsk fodboldklub. Han vidste, at UCN havde et godt netværk til netop dette. Processen var langtrukket og bøvlet og tingene faldt først på plads sent. Men en uge før praktikstart kom den nedslående nyhed. Praktikopholdet i England kunne ikke lade sig gøre alligevel.

Jagten gik ind på en ny praktikplads, og på den måde endte Peter hos håndboldklubben Aalborg DH. Det blev starten på en lærerig tid.

Praktik blev start på netværk og erfaring

Aalborg DH var på det tidspunkt udfordret både økonomisk og organisatorisk. Flere tidligere ansatte var smuttet og en helt ny, ung organisation stod med taktstokken.

"Det var en super-lærerig proces at være en del af, og jeg fik rigtig meget med mig fra mine tre måneders praktik. Blandt andet blev jeg tilbudt et studiejob, som jeg havde resten af sæsonen."

Peter Josephsen

Oplevelseschef i FC Midtjylland

Netværket fra praktik og studiejob har efterfølgende hjulpet Peter til at få forskellige jobs i sportsbranchen. Og i 2018 fik han netop via sit netværk mulighed for at blive projekt- og eventkoordinator og sidenhen oplevelseschef i FC Midtjylland.

Hvad laver en oplevelseschef?

I hans job som oplevelseschef skal Peter sørge for, at alle fans, tilskuere og gæster får en god oplevelse på stadion. Særligt under de ca. 20 årlige hjemmekampe. Derudover har han også ansvaret for kampafvikling og mange andre mindre projekter.

Jobbet i en fodboldklub involverer både almindelige dage på kontoret fra 8-16 med møder, planlægning og opfølgning. Men også mange weekender, når der spilles søndagskampe.

Første opgave: Pokalfinalefest i 2019

- En af de første store opgaver jeg havde ansvaret for, var at arrangere en stor fest før pokalfinalen i 2019. Den skulle finde sted i Fælledparken i København inden kampstart. Sammen med kollegerne skulle vi opbygge en festivalplads fra bunden, lave en afviklingsplan for hele arrangementet, booke gæster, musikere og så videre.

I det hele taget fik Peter brugt rigtig mange redskaber fra uddannelsen i denne proces. Opgaven tog 3 uger med fuldt fokus på at få skabt et så fuldendt arrangement som mulig.

- Det var en fed opgave og en fantastisk dag (selvom regnen væltede ned fra start til slut) krydret med at FC Midtjylland vandt pokalen.

Praktikken giver perspektiv på teorien

For Peter har den indbyggede praktik i uddannelsen gjort, at han kan se tingene i andet perspektiv.

- Det har været fedt, at man har kunnet bruge modeller og teori ude i det "virkelige arbejdsliv". Ofte sidder man jo ikke og overfører modeller og teori 1:1, men teorien er alligevel på en måde lageret i baghovedet på en.